havadurum

ADD gençlerinden tepki

AKP`nin eğitime 4+4+4 şeklinde kademeli sistem getirilmesini öngören yasa teklifi her geçen gün tepki topluyor.

1187
 
Çanakkale’de sivil toplum kuruluşlarının tepki gösterdiği yasa teklifine bir tepki de Atatürkçü Düşünce Derneği’nden (ADD) geldi. ADD gençliği adına açıklama yapan Merve Pekçeer, eğitim sisteminin 4+4+4 gibi düzenlemelerle paramparça edilmek istendiğini söyledi.
 
Dernek binasında düzenlenen basın açıklamasında konuşan Pekçeer; “Eğitim sistemimizin 4 + 4 + 4 gibi düzenlemelerle paramparça edilmek istendiği, demokratik anlayışımızın, sadece tek bir noktadan yönetilerek idare edilen güzel ülkemiz üzerinde oynanan oyunları seyretmekle sınırlandırıldığı bugünlerde, Atatürkçü Düşünce Derneği Çanakkale Şubesi ve Gençlik Kolları olarak 3 Mart Devrim yasalarının önemini, siz değerli kamuoyu aracılığı ile halkımızla paylaşmayı bir görev olarak görüyoruz.3 Mart 1924’de alınan kararlar ve çıkarılan yasalar çerçevesinde, eğitim ve öğretim sistemimize Tevhid-i Tedrisat kanunu ile birlikte  Hilafetin kaldırılması ve Diyanet İşleri Bakanlığının başkanlık olarak ayrılması ile laiklik temellerinin en sağlam bir biçimde atıldığını görmekteyiz. Bu doğrultuda gerçekleşen gelişmelerle daha cumhuriyetimizin ilk yıllarında ülkemizin daha çağdaş ve daha demokratik bir yolda ilerleme kaydettiği görülmektedir.
 
Cumhuriyet tarihimizin en önemli köşe taşlarından biri olarak kabul ettiğimiz 3 Mart 1924 Devrim Yasaları, geçmişimizi bize en iyi şekilde yansıtan ve geleceğimize de en doğru şekilde ışık tutan unsurlardan biridir. Öyle bir öneme sahiptir ki bugün Sözde Ermeni Soykırımını kabul etme noktasında yasalar çıkarmaya çalışan Fransızların bir tarihçisi bile şöyle demiştir; “Türkiye Cumhuriyeti, eski Türkiye’nin üç yüz yıldır yapamadığını üç günde gerçekleştirdi. Ani bir davranışla, teokrasinin son kösteklerinden kendini kurtaran Türkiye, Avrupalı düşüncelerin izinde duraksamadan ileri atıldı. Bu bütün Batılı düşünür ve yazarların daha düne kadar değişmez ve taşlaşmış saydıkları kurumların tam anlamıyla yıkılışıdır”. Fransız tarihçi bu değerlendirmesiyle, böylesine önemli bir değişimin yurt dışındaki yankılarını yansıtmaktadır” dedi.
 
“Atamızın ve devrimlerinin izinden asla sapmayacağız”
“Atatürkçü Düşünce Derneği Çanakkale Şubesi ve Gençlik Kolları olarak bizler, Atamızın ve devrimlerinin izinden asla sapmayacağımızı ve bu konuda üzerimize düşen her türlü görevi gözümüz kırpmadan gerçekleştireceğimizi her fırsatta ortaya koymaktayız” diyen Pekçeer; “Atatürkçü Düşünce’nin fertleri olarak bizler, 3 Mart 1924 Devrim Yasaları ve bunlar gibi tarihi gerçeklerin hiçbir zaman unutulmamasını ve Atatürkçülüğün bir dikta yönetimi, faşist bir olgu ya da din düşmanı bir görüş olmadığını milletimize anlatmaktan vazgeçmeyeceğimizi, Atatürkçülüğü böyle tanıtmaya çalışan sözde aydınlara, din tüccarlarına ve ülkemizi felakete götürmek isteyenlere haykırıyoruz.Ne mutlu antiemperyalistim diyene! Ne mutlu Kemalistimdiyene! Ne mutlu Türküm diyene!” şeklinde konuştu.
 
Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Gençliğe Hitabesi’nin de okunduğu basın açıklamasına ADD Çanakkale Şube Başkanı Necmi Akyalçın ve çok sayıda dernek üyeleri katıldı.
Paylaş