havadurum

“Ülkenin büyümesi, teknolojideki gelişmişlikle mümkündür...”

Bilim ve Teknoloji Haftası nedeniyle mesaj yayınlayan AKP Çanakkale Milletvekili Aday Adayı Erdoğan Madak, refah ve uluslararası rekabetin bilim ve teknolojiyle mümkün olabileceğini belirterek AKP Hükümetlerinin bu alanda dev yatırım ve projelere imza attığını söyledi.

495
Bilim ve teknolojinin önemini vurgulamak ve bilimsel düşünme yeteneğine sahip nesiller yetiştirmek amacıyla kutlanan “Bilim ve Teknoloji Haftası” nedeniyle AKP Çanakkale Milletvekili Aday Adayı Erdoğan Madak açıklama yaptı. Bilim ve teknoloji kültürünün toplumda egemen olması gerektiğini ifade eden Madak, bilim ve teknoloji politikalarındaki odaklanmanın ve yeni teknolojilerinin gelişimi için uygun koşulları sağlamanın çok önemli olduğunu vurguladı. Madak şunları ifade etti, “Araştırmacı, bilimsel yayın ve patent sayıları, ARGE harcamaları, bir ülkenin gelişmişliğinin delilidir. Uluslararası pazarda rekabet, teknoloji uyumlu sektörlerle, bilim ve teknolojiyi destekleyen ve geliştiren hükümetlerle mümkündür. 2023 vizyonumuz olan “Dünyanın En Büyük On Ekonomisinden Biri Olmak” ancak bu yolla olur.”
 
Bilim ve teknoloji de çığır açıldı
Madak açıklamasında, aday adayı olduğu partisinin bu konuda yaptıklarına da değindi. Madak ifadelerinde “AK Parti hükümetleri, bilim ve teknolojiyi önemseyerek yaşam standartlarını geliştirmiş, ülkemiz gelişimine önemli katkı sunmuştur. Son 12 yıl içinde hükümetimiz 52 adet Teknoloji Geliştirme Merkezi inşa etti. 20 bine yakın kişiye TÜBİTAK kanalıyla destek sundu. Öte yandan 322 patent başvurusu tasdik edilerek bir rekora imza atıldı.” dedi. Partisinin kırdığı rekorlara da açıklamasında yer veren Erdoğan Madak “2002’de 2 olan Teknopark sayısı 52’ye yükseldi. Bugün Türkiye, AK Parti Hükümetleri sayesinde elektrikli araç üreten, 5 uyduyu gökyüzüne fırlatan, Göktürk 2 ile uzayda var olan, Türkiye’nin ilk yerli füze yakıtını üreten, ARGE harcamalarını yükselten bir ülke olmuştur. Bilim merkezlerine 1 milyara yakın destek veren AK Parti Hükümetleri, Üniversite-Sanayi işbirliğini önemseyen, bilişim vadisi kuran hükümetlerdir.” bilgisini verdi.
Paylaş