havadurum

“İktidar öç alırcasına hareket ediyor”

Eğitim İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Bozdemir, ODTÜ’de öğrencilere yapılan saldırılarla ilgili tepki göstererek AKP’nin gerçek kimliğini ortaya koyduğunu ifade etti.

254
Eğitim-İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Bozdemir yaptığı açıklamada; AKP’nin ileri demokrasisin kendini bu kez de ODTÜ de gösterdiğini belirterek, her fırsatta demokratikleşmeden, insan hak ve özgürlüklerinden söz eden AKP iktidarının ODTÜ`deki öğrencilerin protestosu karşısında gerçek kimliğini ortaya koyduğunu ifade etti. “Aslında bu durum, AKP iktidarının bilimin aydınlığından ve gerçek demokrasiden ne kadar korktuğunu açık açıkgözler önüne sermektedir” diyen Bozdemir Emniyet güçlerinin 29 Ekim’de Ulus Meydanındaki Cumhuriyet kutlamalarında, iktidarın deyimiyle gösterdiği zafiyeti ODTÜ`de göstermeyerek Başbakandan büyük bir aferin almayı hak ettiğini kaydetti.
 
Bozdemir bazı TV kanallarında: "ODTÜ`de öğrenciler polise taş ve sopalarla saldırdılar" biçiminde çıkan haberlerin ise hangi odaklar tarafından ve hangi amaçla yaptırılmış olduğunu olayların gelişinden anlamanın hiç de zor olmadığını belirterek: “ Türkiye bu senaryoyu geçmişte Taksim de, Maraş`ta, Çorum`da, Sivas`ta da çok acı bir biçimde yaşadı. Sözüm ona "derin devletle" hesaplaşanlar, kendi "derin devletlerini" yaratmışlardır. Siyasal iktidarın Türkiye`nin bilim kurumlarıyla nasıl bir hesaplaşma içinde olduğu TÜBİTAK ve TÜBA`da açıkça ortaya çıkmıştır. Bugün, yeni YÖK yasasıyla bilimsellik üniversitelerden de kovulmaktadır” dedi. Bilimin ve aydınlığın ocağı olan üniversitelerin gerek öğretim elemanları ve gerekse öğrencileriyle bu duruma tepki koymalarının, eylem yapmalarının en doğal, en meşru ve en demokratik hakları olduğunu kaydeden Bozdemir siyasal iktidarın böyle bir tepki karşısında bütün dengesini kaybederek gerçek kişiliğini ortaya koyduğunu ve ODTÜ`nün şahsında özgür üniversitelere duyduğu kini kustuğunu ve yok edemediği bilimin aydınlığından öç alırcasına hareket ettiğini söyledi. Halkın güvenliği ve korunması için var olan güvenlik güçlerinin ise siyasal iktidarın yaratmaya çalıştığı korku imparatorluğunun paralı askerleri gibi davrandığını kaydeden Bozdemir: “Üniversite basılmış öğrencilere ülkemizi işgal etmeye gelen düşman askerleri gibi davranılmış, hastanede ölüm kalım savaşı veren öğrenciler gözaltına alınmaya çalışılmıştır. Bu durumun hiçbir biçimde hoş görülecek, kabul edilebilecek bir tarafı yoktur Bu vahşeti şiddetle kınıyor, soruncularının yargı önünde hesap vermelerini bekliyoruz. Olaylar sırasında yaralanan öğrencilere acil şifalar, antiemperyalist mücadelenin kalesi olan ODTÜ`nün tüm mensuplarına geçmiş olsun dileklerimizi sunuyoruz” dedi.
 
Bozdemir Eğitim İş olarak haklı eylemlerinde her zaman ODTÜ`nün ve ODTÜ`lülerin yanında olacaklarını belirterek, faşizme karşı omuz omuza mücadele etme gereğinin önemine işaret etti.
Paylaş