havadurum

“GESTAŞ kendi işiyle ilgilensin”

CHP Milletvekili Serdar Soydan Bayram nedeniyle yaşanan boğaz geçişindeki uzun kuyruklar ile ilgi GESTAŞ firmasını eleştirerek “Kentin deniz ulaşımında öncü bir konuma gelen GESTAŞ, artık iktidarın oy avcılığına çanak tutmak yerine, kendi işiyle ilgilenmeli, iktidar partisi mensuplarının istihdam kapısı olmamalıdır” dedi.

805
Bayram nedeniyle oluşan boğaz geçişindeki sıkıntıları dile getiren Milletvekili Serdar Soydan “Bu bayramda gördük ki GESTAŞ Deniz Ulaşım Şirketi, Bayram Yoğunluğu’nu yönetememiştir. Çanakkale üzerinden yapılan boğaz geçişleri sırasında oluşan uzun araç kuyrukları, GESTAŞ’a bağlı arabalı vapurlarının yetersizliği nedeni ile oluşmuştur” değerlendirmesi yaparak bunun bir beceriksizlik olduğuna dikkat çekti. Soydan açıklamasında şunları kaydetti: ”Maalesef GESTAŞ yönetiminin beceriksizliği birkaç günlük bayram tatili olan birçok şehir içinden ve şehir dışından vatandaşın çilesi haline gelmiştir. Tabi ki sadece tatilciler için değil aynı zamanda, boğaz geçişleri sırasında yaşanan trafik yoğunluğu kent halkı için de bayram öncesi ve bayramda aynı derecede çileye dönüşmüştür.
 
Kurum amacı dışında faaliyetlere yönlendirilmiştir
Kimsenin ne Çanakkale halkına ne de Çanakkale’yi geçiş güzergahı olarak kullanan, başka şehirlerden yolu bir şekilde Çanakkale’ye düşen vatandaşlarımıza bu eziyeti yaşatmaya hakkı yoktur. Biz biliyoruz ki bu tür sorunlarının temelinde, bu kurumu siyasi bir arka bahçeye dönüştürme girişimleri, kurumun amacı dışında faaliyet göstermeye yöneltilmesi gibi girişimler yatmaktadır.
 
Vali Tuna müdahale etmelidir
GESTAŞ bugün kazancı ile boğaz ulaşımını sorunsuz bir şekilde sağlayabilecek güçtedir. Tek sorun basiretli ve becerikli bir yönetim sorunudur. Bu sorunun önümüzdeki dönemlerde yaşanmaması, gelecek bayramda da vatandaşlarımızın tatil programlarının çileye dönüşmemesi için GESTAŞ Deniz Ulaşım yönetimini daha duyarlı olmaya, bu tür sorunların oluşmasını engellemeye davet ediyorum. Bu bayramda oluşan bu yönetim zafiyeti tekrar değerlendirilmelidir. Bu konuda sayin Vali Güngör Azim Tuna’yı göreve çağırıyorum.
 
İktidarın oy kapısı olmamalıdır
Kentin deniz ulaşımında öncü bir konuma gelen GESTAŞ, artık iktidarın oy avcılığına çanak tutmak yerine, kendi işiyle ilgilenmeli, iktidar partisi mensuplarının istihdam kapısı olmamalıdır. GESTAŞ bu bölgenin bir değeri olarak sadece bu bölgeye hizmet etmelidir. Bu sıkıntıların tekrar yaşanmaması dileğiyle tüm Çanakkale halkının geçmiş ramazan bayramını en içten dileklerimle kutlarım.”
Paylaş