havadurum

“Bakan değişikliği 17 milyon velinin tepkisi”

Eğitim-İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Bozdemir, hükümetin 17 milyon velinin tepkisini aşağı çekmek için bakan değişikliği yaptığını söyledi.

788
Eğitim-İş Çanakkale Şube Başkanı Ahmet Bozdemir, Eğitim İş olarak Milli Eğitim Bakanı Ömer Çelik’in görevden alınmasını değerlendirerek; bir önceki bakanın uyguladığı tüm kararların sonuçlarının yanlış olduğunun görüldüğünü ve Başbakan Tayyip Erdoğan’ın da akıllıca davranarak yaklaşan yerel seçimler öncesi MEB’in uyguladığı kararlara karşı oluşan 17 milyon velinin tepkisini aşağı çekmek için adım attığını söyledi.
 
Bozdemir 19 Ocak’ta Eğitim İş olarak Milli Eğitim Bakanı Ömer Çelik’i istifaya davet ettiklerini belirterek, Eğitim İş’in 4 ay içinde 4+4+4 sistemi ile ilgili tüm öngörülerinde haklı çıktığını söyleyerek, yine de bakan değişikliğinden çok umutlu olmadıklarını kaydetti. Bozdemir yeni bakanın da sorunları çözeceğine inanmadıklarını belirterek, AKP dönemindeki tüm Milli Eğitim Bakanlarının aynı anlayışta olduklarını ve Başbakan’ın iki dudağına bağımlı olduklarını, onun dışında irade sergileyerek hareket edemediklerini kaydetti. Anlayış ve algı değişmedikten sonra yaşanan değişikliğin çok umut verici olmadığını belirten ve Eğitim İş’in bakanlığın yaptığı tüm uygulamaları yakından takip ettiğini söyleyen Bozdemir sendika olarak bundan sonra kararlar uygulamaya konulduktan sonra çıkıp tepki vermek yerine öneriler de getireceklerini söyledi.
 
Bozdemir Türkiye’de eğitim konusunda değişime gidilmesi gerektiğini belirterek, 1946’lardaki Köy Enstitüsü ruhunun yeniden canlandırılması gerektiğini ve ülkenin ulusal eğitim politikası olarak kendi özgün eğitim politikasına sahip olması gerektiğini söyledi. Bozdemir öğretmenlere yönelik hak kayıpları konusunda ciddi yol alınması gerektiğine işaret ederek, idareci atamalarında da mülakat konusunun mahkemeden döneceğine inandıklarını dile getirdi.
Paylaş