havadurum

“AKP iktidarı saldırılarına devam ediyor”

Çanakkale Gençlik Derneği, KESK üyelerine yönelik yapılan operasyona tepki gösterdi.

859
İskele Meydanı’nda bir araya gelen Çanakkale Gençlik Derneği üyeleri, burada çeşitli sloganlar atarak AKP hükümetinin uygulamalarını protesto ettiler. AKP iktidarının kendine muhalif gördüğü her kesime saldırdığını belirten Çanakkale Gençlik Derneği üyeleri; “AKP iktidarı saldırılarına ve yalanlarına devam ediyor. Halkın haklı mücadelesini yalanlarla operasyonlarla durduramayacaklar! 19 Şubat günü Kamu Emekçileri Cephesi`ne yönelik sabahın erken saatlerinde baskınlar yapıldı. Evleri ve büroları polis tarafından basılan emekçilerden 167 kişinin bulunduğu öğretmen, doktor, maliyeci, sağlık personeli, hemşire ve belediye işçisi gözaltına alındı. Baskının gerekçesi olarak hiçbir şey söylenemezken, burjuva basına verdikleri komplo haberler yayınlatılarak hukuksuzluk meşrulaştırılmaya çalışılıyor. Gözaltı terörüyle baskı altına alınmaya çalışılanlar; kamu alanında yaratmaya çalıştığınız esnek ve güvencesiz çalışma politikalarına karşı çıkıyor gerici eğitim sistemiyle sağlıkta dönüşümle mücadele ediyor, halkın sağlık, eğitim, kültürel hakları için üretiyor, direniyor, yeni çözümler yaratıyorlardı. AKP çıkardığı yasalarla memurların, emekçilerin haklarını gasp etmiştir. Saldırı yasalarıyla emekçilerin özlük hakları ellerinden alınmıştır. Sağlıkta dönüşüm yasasına sağlığın özelleştirilmesine karşı parasız sağlığı halkın sağlık hakkını savunan doktorlar, hemşireler, 4+4+4 eğitim sistemine karşı; bilimsel, parasız halk için eğitimi savunan öğretmenler, esnek çalışmaya karşı eşit işe eşit ücret mücadelesi veren büro emekçileri, belediye çalışanları, rant için değil halk için mühendislik diyen mühendisler gözaltında! Onlar her zaman halkın yanında oldular. Örgütsüzlüğe, saldırılara karşı örgütlülüğü savundular. Kamu emekçilerinin mücadelesi onurlu bir mücadeledir, halkın mücadelesidir. İşte bu yüzden saldırdılar ve şafak baskınlarıyla halkın doktorlarını, öğretmenlerini, hemşirelerini, mühendislerini gözaltına aldılar. Ve biz biliyoruz ki; gözaltındaki kamu emekçilerine yönelik operasyonun asıl sebebi AKP`nin yönetememe krizidir. Faşizmdir. Bugün halkın mücadelesini bitirmek için hukuku, hakim ve savcıları kullanan AKP iktidarı bilmelidir; hukuk dışı ve keyfi operasyonlarla, şafak baskınları ve gözaltı terörüyle halkın haklı mücadelesini bitiremeyecekler! AKP`nin baskılarına boyun eğmeyen, haklı mücadelesini sürdürmeye devam eden, AKP`nin yaratığı korku imparatorluğuna karşı asla hiç susmayan Kamu Emekçileri Cephesi`nin yanındayız. Bu ülkenin hapishanelerini işçi, memur, öğrencilerle de doldursanız, mücadele etmekten yılmayacağız. Buradan bir kez daha sesleniyoruz. Halka, emekçilere karşı saldırılardan vaz geçin. Yalanlarla bizi karalamaya çalışırken kendi adaletsizliğiniz ve zulmünüz ortada. Tüm Türkiye halkları sizin adaletsizliğinizi ve zulmünüzü çok iyi biliyor. Gözaltılar serbest bırakılsın, baskılar bizi yıldıramaz, kahrolsun faşizm, yaşasın mücadelemiz, devrimci memurlar onurumuzdur” dediler.
 
Sloganların ardından Çanakkale Gençlik Derneği üyeleri, sessizce alandan ayrıldılar.
 
Emek ve demokrasi güçlerine yönelik saldırılar son bulsun
Emek Partisi Çanakkale İl Örgütü yazılı bir açıklama yaparak Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu (KESK)‘in basılarak, Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek’in gözaltına alınması hükümet ve devletin emek ve demokrasi güçleri karşısında gösterdiği tahammülsüzlüğü kınadı.
 
KESK’e dönük yapılan operasyonları kınayan Emek Partisi Çanakkale İl Örgütü yapmış olduğu yazılı açıklamada ;”Bugün DHKP-C’ye yönelik operasyon gerekçe gösterilirken dün de KCK gerekçe gösterilerek benzer biçimde KESK basılmış ve yöneticileri gözaltına alınmıştı. Bu da gösteriyor ki, bu tür operasyonlarla güdülen asıl amaç sendikal hareketin en dinamik örgütü olan KESK’i, kamu emekçileri ve Türkiye kamuoyu nezdinde itibarsızlaştırmaktır” değerlendirmesi yaptı. Kamu emekçilerinin iş güvencesini ortadan kaldıran yasal düzenlemelerin gündemde olduğu bir dönemde, bu saldırıların gerçekleşmesinin oldukça manidar olduğu belirtilen açıklamada; ”Sendikal harekete ve demokrasi güçlerine yönelik saldırılar son bulmalı, KESK Eğitim ve Örgütlenme Sekreteri Akman Şimşek derhal serbest bırakılmalıdır” talebinde bulunuldu.
Paylaş