havadurum

‘Küçük Gezi’ciye destek mesajları yağıyor...

Sol Cephe Çanakkale örgütlenmesinin sosyal paylaşım sitesi üzerinde yarattığı “BTİ yalnız değildir” sayfasına destek mesajları yağıyor.

809
Kent kamuoyunda “küçük Gezici” olarak bilinen, Gezi Parkı eylemleri sırasında yola yazı yazdığı gerekçesi ile hakkında dava açılan 13 yaşındaki B.T.İ`ye destek yağıyor. Bugünkü duruşmaya Taksim Platformu`nun da katılmasının yanında ülkenin birçok yerinden hatta dünyanın birçok yerinden destek mesajları geliyor. Sol Cephe`nin bugün saat 10:30`da duruşması olan B.T.İ. için sosyal paylaşım sitesi Facebook üzerinde kurduğu “BTİ yalnız değildir” sayfasına destek mesajları geliyor. 13 yaşındaki B.T.İ için çalışma yürüten ve davasında da ona büyük destek olan Sol Cephe`ni Facebook`ta oluşturduğu sayfaya aydın ve sanatçılar da destek mesajları yolladı.
 
İşte o mesajlardan bazıları;
Bu ileti Isvecte yasiyan veTurkiyeli dostlarimizin olusturdugu 3 dernegin platformu olan ortakcalisma adina gonderilmektedir. Kin nefret ve oc alma da sinir tanimayan bu baskici, sindirme amacli, insanlik disi davranislari,anlayislari, yargilamalari kiniyoruz. Bu cocuk yasta herkes icin ornek bir insani durus sergileyen cocugumuzu kutluyor, O na desteklerimizi bildiriyor, yargilandigi gun yureklerimizin onunla birlikte atacaginin bilinmesini istiyoruz. Ve onu kucakliyoruz. Sevgilerimizle... (Sedat Ozguven)
Sevgili B.T.İ...yüreğimi yüreğinin yanıbaşında, beni kendine omuzdaş bil...Senin gibi evlatları olan toplum yenilmez....Demokrasi özlemi bütün özlemlerin anasıdır; bütün anti faşistler gibi sen de o ananın öz evlâdısın....Bu gün bu körpecik yaşında yaşadıklarını, ömrün boyunca onurun olarak taşıyacaksın. Bu yaşta böyle bir onura sahip olmak büyük zenginliktir. Onu iyi kuşan, yurduna ve insanlara olan sevginde ve demokrasi özleminde asla boyun eğme. Merak etme, hiç kuşkun olmasın, sonunda mutlaka ve mutlaka insanlık kazanacaktır. Seni sevgiyle kucaklıyorum. (Nihat Behram/20.01.14)
Çanakkale’de gerçekleşen Gezi direnişine destek gösterinde yere sprey boya ile slogan yazdığı için B.T.İ. isimle öğrenciye açılan davanın İVEDİLİKLE geri çekilmesini talep ediyorum. Psikologların cezai ehliyeti yok demelerine rağmen savcının yargılanmalı kararı verdiği belirtilmektedir Bunun hukuk dışı olduğunu düşünüyor, 13 yaşındaki bir çoçuğun bazı çevrelerin baskıcı talepleri yerine yetirilsin diye feda edilmesine kesinlikle karşı çıkıyorum. (Banu Tekin)
Bir insan olarak b.t.i.nin destekçisiyim.Yaptığı masumane bir davranıştan dolayı yargılanmasına isyan ediyorum.Ona gelene kadar yargılanması gerekenler yargılansın... (Ahmet Dalkılıç)
Yeter bu anlaşılmayan öfke, bebelerimizi mi gözünüze kestirdiniz ? Onlara gücünüz yetecek mi sanırsınız... (Gül Varicioglu)
B.T.İ 13 yaşında ve daha ilkokul öğrencisi. Hakkında açılan dava hukuksuzluktur... B.T.İ. Yalnız Değildir... (Prof. Orhan Gemikonakli-Londra)
Selamlar güzel kardeşim. Ben Ankara`dan yazıyorum sana. Önceden televizyondan izlemiştim,
Facebook sayfasından da çağrıyı duyunca yazayım istedim. Biz senin yanındayız haklısın, sakın bunun aksini bir an bile düşünme. Özgür, mutlu, eşit bir ülkede birlikte yaşamak dileğiyle... Yanındayı (Anıl Kaya)
Diren Sevgili Kardeşim, Senin başına örulmeye çalışılan çorap aslında bütün bir ülke halkını başına örülmeye çalısılandır. Seninleyiz... (Orhan Aydın, Ataol Behramoğlu,Tarık Akan, Rutkay Aziz, Bedri Baykam,Gülsen Tuncer,Levent Ülgen, Metin Coşkun)
Paylaş