havadurum

Ziraat Mühendisleri’nde Prof. Dr. Savaş dönemi

Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi olağan genel kurulu hafta sonu gerçekleştirildi. Tek liste ile girilen seçimlerde Şube Başkanlığı`nı ÇOMÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Türker Savaş üstlendi.

1708
 
Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi, geçtiğimiz ay, 10 yıl boyunca başkanlık eden Hicri Nalbant`ın istifasının ardından hafta sonu olağan genel kurulunu gerçekleştirdi. Nalbant`ın istifasının ardından Ziraat Mühendisleri Odası Çanakkale Şubesi`ne Mehmet Açıkgöz başkanlık etti. Hafta sonu Çanakkale Belediyesi Nikah Salonu`nda bir araya gelen ziraat mühendisleri genel kurullarını gerçekleştirdiler. Çanakkale Çevre Platformu`ndan Filiz Tekin`in de destek verdiği genel kurul, başkanlık divan seçimi ile başladı. Başkanlık divanı, Prof. Dr. Savaş Korkmaz, Serkan Yurdabak, Tuna Tuzlalı ve Gökhan Baştuğ`dan oluştu. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı ile devam eden genel kurulda açılış konuşmasını Ziraat Mühendisleri Odası Şube Başkanı Mehmet Açıkgöz yaptı. Açıkgöz, tarımda üretim odaklı sisteme geçilmesi gerektiğini ifade etti. Açıkgöz, “Sonuç olarak; Cumhuriyet`in 90’ıncı yılını kutladığımız ülkemizde, izlenen tarım politikaları nedeniyle, tarımda kendine yetmeye çalışan bir ülke olma durumundan hızla uzaklaşılmakta, net tarım ithalatçısı ülke konumuna gelinmektedir. Bir an önce, rant odaklı bakış anlayışından vazgeçilmeli, üretim odaklı sisteme geçilmelidir. Yanlış uygulamalar nedeniyle ODA`mız çatısı altında örgütlü mühendislik dallarının tarımsal üretimdeki ağırlığı giderek azaltılmakta ve geleceğe ilişkin belirsizlikler daha da artmaktadır. Odamız bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da ülke tarımının kendi dinamiklerinin önceliği ile gelişmesi, çiftçinin refahı ve sağlıklı üretim ile tüketim konularındaki duyarlılığını ortaya koyacak çevreden, emekten, haktan yana tavrını bundan böyle de sürdürecektir” dedi.
 
 
Nalbant`tan veda konuşması
Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, 10 yıllık başkanlık döneminde kendisine destek veren tüm ziraat mühendislerine, oda, sendika ve sivil toplum kuruluşlarına teşekkür etti. Nalbant, “10 yıldır yürüttüğüm Ziraat Mühendisleri Odası, oda başkanlığı görevinden siyasi nedenlerle ayrılmak durumunda kaldım. Zaten süre de çoktan, dolup geçmişti. Bu 10 yıllık sürenin ilk üç ayı il temsilcisi olarak geçti. Arkasından Çanakkale`de şubeleştik ve takip eden üç ay kurucu şube başkanlığı yaptım. Sonrasındaki dönemde de 10 yıldan bir ay eksik toplam sürede şube başkanlığı yaptım. Bu süre içinde, Ziraat Mühendisleri Odası bana çok şey kattı. Bu nedenle odama teşekkür borçluyum. Ben de odama bir şeyler katmaya çalıştım. Ama ne kadar başarılı oldum, onun yorumu bana düşmez. Ben bu süre içinde Ziraat Mühendisleri Odasına destek olan tüm kişi ve kuruluşlara teşekkür etmek istiyorum. Yönetim kurulumuzda çok değerli arkadaşlarla çalıştık. Onlara da çok teşekkür ediyorum” dedi. Konuşmaların ardından verilen aradan sonra şube yönetim kurulu çalışmaları ve raporu okunarak oylandı. Şube bütçe tasarısı görüşülerek oylanmasının ardından, yıllık çalışma programı görüşerek oylandı. Şube yönetim kurulu adaylarının saptanması maddesi ile devam eden genel kurul gündemine oda genel kurul delege adaylarının saptanması ile devam edildi. Bir gün sonra yapılan oylamada ise, seçimlere tek liste halinde giren ÇOMÜ Öğretim Görevlisi Prof. Dr. Türker Savaş, yeni yönetim olarak güven oyunu aldı. Genel kurul salonunda ayrıca Kazdağları`nda yapılan altın madeni çalışmalarına tepki olması açısından bazı fotoğraflar sergilendi.
Paylaş