havadurum

Çanakkale’de hayvanseverler bir araya geldi; “Satın alma, sahiplen!”

Çanakkale’de bulunan hayvanseverler, Çanakkale Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü yapılması planlanan projeler için Parion Hotel’de bir araya geldi.

1161

Çanakkale’de sokak hayvanları için çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Düzenlenen çalışmalar kapsamında, Çanakkale’deki hayvanseverler, Çanakkale Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü ile Parion Hotel’in sosyal sorumluluk projesi için toplantı gerçekleştirdi. Her yıl bu proje, 14 Martta gerçekleştirilecek.

Düzenlenen toplantıya; Parion Hotel Genel Müdürü Cenk Kurt, Satış Müdürü Özlem Ünver, Banket Satış Müdürü Gamze Yücel, Veteriner Hekim Görkem Bakır, Morpati Derneği, Patican Hayvanları Koruma Derneği, Kent Konseyi Hayvan Hakları Koruma Derneği ve hayvanseverler katılım sağladı.

Bedelsiz mama desteği!

Parion Hotel, Çanakkale Belediyesi sokak hayvanları için kullanılmak üzere 4 adet kapan ve 150kg. kedi maması 150kg. köpek maması olmak üzere toplam 300kg. mamayı Çanakkale Belediyesi Sokak Hayvanları Bakım ve Rehabilitasyon merkezine bedelsiz olarak hibe ettiklerini duyurdu.

Proje üç aşamadan oluşuyor

Sokak hayvanları ve barınakta bulunan hayvanlar için gerçekleştirilen projede hayvanları, kısırlaştırılmak için kapan ve beslenmeleri için yem alındığı katılımcılarla paylaşıldı. Proje üç aşamadan oluşuyor. “Sahiplendirme, kısırlaştırma, aşılama ve besleme.”

Kısırlaştır, aşılat, yaşat…

Parion Hotel’in destekleriyle gerçekleşen toplantı; Çanakkale Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü’nde görev alan Veteriner Hekim Görkem Bakır’ın sunumuyla başladı. Sunumda sokak hayvanları için yürütülen çalışmalara yer verildi. Sokak hayvanlarının kısırlaştırılması için Belediye’nin yürüttüğü çalışmalara sunumda yer veren Veteriner Hekim Görkem Bakır, Hayvan Barınağı’nda günlük olarak 15 kedinin kısırlaştırılabildiğini söylerken, sokak hayvanları için kısırlaştırmanın önemine değindi. Veteriner Hekim Bakır, “Dışarıdaki sokak hayvanları, çevresel faktörlerden dolayı 3-4 yıl yaşayabiliyor. Popülasyonun önüne geçebilirsek, dışarıda 3-4 yıl yaşayabilen bir kedinin ömrünü 9 yıla kadar çıkarabiliriz” dedi.

100 kedi kısırlaştırılacak

Sunumun devamında, projenin sponsorlarından Parion Hotel, sokak hayvanlarına destek vermek için planladıkları çalışmalardan bahsetti. Çalışmalar kapsamında, Çanakkale’de bulunan hayvan derneklerine destek olmak amacıyla, bardak altlığı satışı gerçekleştirilmesi için planlamalar yapıldı. Toplantıda, satışlardan elde edilecek olan gelirin hayvan derneklerine bağışlanması konuşuldu. Toplantının sonunda 100 kedinin kısırlaştırılması için çalışmalar yürütülmesine karar verildi.

(ESRA GÜLLER)
Paylaş