havadurum

Zam öğrencileri kızdırdı

Çanakkale Belediyesi Meclis Toplantısı’nda öğrenci tarifesine zam kararı alınması tepkilere yol açtı. Öğrenci tarifesine yapılan zammın ardından ilk tepki ise ÇOMÜ Öğrenci Kolektifi’nden geldi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’dan zam kararını uygulamaya geçirmemesini talep eden ÇOMÜ Öğrenci Kolektifi, aksi durumda belediye meclisinin bin bir güçlükle okumaya çalışan öğrencilerin haklı tepkisine maruz kalacağını bildirdi.

534
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’dan zam kararını uygulamaya geçirmemesini talep eden ÇOMÜ Öğrenci Kolektifi yetkilileri; aksi durumda belediye meclisinin bin bir güçlükle okumaya çalışan öğrencilerin haklı tepkisine maruz kalacağını ifade ederek; “Geçtiğimiz ocak ayında yapılan Belediye Meclisi Toplantısında ulaşım ücretleri yeniden düzenlenmiş tam fiyatı 1.25’ten 1.50’ye çıkartılmış, öğrenci tarifesi değiştirilmemişti. Okulların tatile girmesiyle beraber 11.06.12 tarihinde yapılan Belediye Meclisi toplantısında öğrenci tarifesine de zam kararı verildi. Şehir içi öğrenci tarifesi 0.90’dan 1.10’a çıkarılırken, Dardanos-Güzelyalı güzergâhı öğrenci tarifesi 1.70’ten 2.00’ye, tam tarife ise 2.00’den 2.50’ye çıkartılmıştır.
 
Bu kararı verenler neye göre vermiştir? Öğrencilerin görüşlerini almak ve alternatif bir yol belirlemek için Belediye niçin adım atmamıştır? Ailesinden uzakta, büyük zorluklarla okumaya çalışan öğrencilerin elektrik, doğalgaz ve su gibi harcamalarının yanı sıra bir de bu ulaşım zammı kabul edilemez. Diğer illerde ki şehir içi tarife fiyatları ve uzaklık gibi kavramlar göz önüne alındığında bu zammın hiç bir haklı gerekçesi yoktur. Öğrenci tarife fiyatına zam yapılan tarih manidardır. Yaz tatilinin başlamasıyla ve okulların tatile girmesiyle Belediye Meclisi öğrencilerin olmadığı bir tarihi seçmiştir. Çanakkale’de elektriğe, doğalgaza, suya, akaryakıta yapılan zamlara sessiz durmadığımız gibi bu zamma da öğrenciler olarak sessiz durmayacağız.
 
Akaryakıta gelen zammın ve giderlerin artmasıyla kendi yüklerini vatandaşın üzerine yüklemeye çalışmalarının hiçbir gerekçesi yoktur. Akaryakıtın zamlanması bahanesinin arkasına sığınarak yapılan ulaşım zamlarının bedeli halkın üzerine yıkılamaz. Geçimini güçlükle idame ettiren halkın sırtındaki bu yükü daha da artıran bu karara öğrenciler olarak karşı duruyoruz. Çanakkale Belediye Başkanı’ndan bu kararı uygulamaya geçirmemesini talep ediyoruz. Aksi durumda bin bir güçlükle okumaya çalışan öğrencilerin haklı tepkisine maruz kalacaklardır” dediler.
Paylaş