havadurum

Zaferin 100. yılı için güç birliği...

Önümüzdeki yıl kutlanacak olan Çanakkale Zaferi’nin 100. yılı etkinlikleri kapsamında çalışmalar yapan Sivil Toplum Örgütlerinden Skal Troy International–Çanakkale Derneği Başkanı Dilek Mildon, geçtiğimiz gün ikisi yabancı olan 4 dernekle bir toplantı gerçekleştirdi.

678
İngiltere’den Gallipoli&Dardanelles International Derneği Başkanı John Crowe, Avustralya’dan Gallipoli Memorial Club Mali İşler Direktörü John Brogan ve Türkiye Temsilcisi Niyazi Adalı ile Ankara’dan gelen Gelibolu Derneği Başkanı Süleyman Taş’ın katıldığı toplantıyı Skal Troy International’in Başkan Yardımcısı Can Mildon yönetti. Dernekler, bugüne kadar planladıkları projeleri hakkında bilgi sundular ve birbirleriyle hangi konularda güç birliği yapacakları konularını tartıştılar. İlk kez gerçekleşen bu düzeydeki toplantıda, Başkan Dilek Mildon, özellikle Çanakkale ve Gelibolu’da icra edilecek yeni projeleri de ortaya koydu. Özellikle Avustralya Büyükelçiği’nce son dört yıldır Nisan ayının son haftasında, Ankara’da icra edilen Gelibolu Senfonisi’nin, ait olduğu coğrafya olan Çanakkale’de veya Gelibolu’da icra edilmesinin önemine değindi. Bu konuda her iki Türk Derneğinin de Büyükelçiliğe talepte bulunulması kararlaştırıldı. Önümüzdeki yıl 10`ncusu düzenlenecek olan Çanakkale Resim Yarışması Sergisi’nin Avustralya’daki Gallipoli Memorial Club tarafından 2015 Mayıs ayının ilk haftasında, Gelibolu Atatürk Kültür Merkezinde de açılması görüşüldü. Bu konuda Gelibolu Belediye Başkanı Mustafa Özacar’ın destek sözü verdiğinin altı çizildi. İngiltere’deki Gallipoli&Dardanelles International’in bu yıl Gelibolu Derneği ile birlikte yürüttükleri birinci öğrenci ziyaretinin önümüzdeki yıl karşılıklı olması için ön mutabakat sağlandı.
Çanakkale’de sivil toplum gücünün bu özel güne sahiplenmesi ve birlikte hareket etmelerinin olumlu sonuçlarının, kısa sürede kendini göstermesi bekleniyor.
Paylaş