havadurum

Yağışlı hava ilimizi terkediyor

Çanakkale ve bazı ilçelerindeki yağışlı hava etkisini dün de sürdürdü. Özellikle Biga ve Lapseki`deki etkili yağışı ardından bazı derelerde yaşanan taşkınlarla mücadele sürerken, söz konusu bölgelerde de hasar tespiti çalışmalarının başladığı bildirildi.

449
Çanakkale Meteoroloji Müdürlüğü yetkilileri, 24 saatte metrekareye Çanakkale merkezde 16, Biga`da 16,1, Gelibolu`da 38,2, Bozcaada`da 0,6, Ezine`de 2,4 ve Gökçeada`da 18,5 kilogram yağış düştüğünü ifade etti. Yetkililer, bugün öğle saatlerinde ise yağışlı havanın etkisini kaybedeceğini belirtti....
 
Ağaç parçaları yakacak oldu
Öte yandan, Lapseki`deki kuvvetli yağışla oluşan sel suları, ilçenin yüksek kesimlerindeki bazı ağaç parçalarını sahile kadar ulaştırdı. Suların sahil kenarına getirdiği ağaç parçalarını bazı vatandaşlar yakacak ihtiyaçlarını karşılamak için topluyor. Topladıkları odunları yakacak olarak kullacaklarını belirten İsmail Sesigüzel; “Yakıt derdini düşünüyorduk. Allah yardım etti. Birkaç gün sahil kenarında toplayabildiğimiz kadar odun alacağız” dedi.
Paylaş