VAR tartışılıyor...

770
Sahada özgüvenini yiitiren hakemlere karşın, maçlarda son kararı VAR hakemleri vermeye başladı. 
Türkiye Süper Liginde haftalar ilerledikçe, VAR`dan şikayetçi olanlarda önemli artışlar oluyor. Özellikle, takımların başındaki Teknik Direktörler ile otorite isimler isyanlarda. İşte bazıları;
 
Sergen Yalçın : "Sağ olsun VAR`daki arkadaşlar yine devreye girdi. Penaltı mı değil mi bakarsınız. VAR sisteminin kime çalıştığı belli değil. Verilen penaltılar olacak iş değil. Futbol artık doğal bir oyun olmaktan çıktı. VAR`da oturan arkadaşların eline geçti. Kimin kazanacağı onların elinde artık. Futbolun doğasına, doğallığına aykırı. Bence VAR`ı kaldırın. Hata yapabilirler. Razıyız. Bu şekilde olmaz. Doğallık kalktı ortadan. Ceza alanı içinde saçmasapan ele çarpıyor, biri birine çarpıyor lap penaltı."

Rıdvan Dilmen : "VAR" sadece Türkiye`de değil, tüm dünyada tartışılıyor. Bence yanlış olan yeni oyun kurallarıyla birlikte VAR, saha içindeki hakemlerin kafasını allak bullak ediyor. Bu yüzden de futbol dünyasında spekülasyonlar, itirazlar, isyanlar hak verilebilecek bir biçimde artıyor. `Yok top futbolcunun el parmak uçlarına değdi, yok kolları biraz havadaydı, yok dirsek attı, yok ayağına sürttü` derken tekrar tekrar izlenerek verilen kararlar futbolun ruhunu öldürüyor. Bunlar, saha içinde, hakem tarafından izlenip karara bağlanması gereken konulardır.

"Kaos büyüdü"
VAR`ın hakemleri tembelleştirdiğini iddia eden Dilmen, "Bana göre VAR ile birlikte hakemler de iyice tembelleşti. Çünkü video, sahadaki 4 hakemden de daha önemli hale geldi, son karar mercii oldu. Böylece kaos da büyüdü" diye konuştu.
(Haber Merkezi)
 
Paylaş