havadurum

UNTEK Fuarı başlıyor

Unlu mamuller teknolojilerinde yenilikler UNTEK Fuarı`nda görücüye çıkıyor.

942
Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi`nde 18 - 21 Nisan 2013 tarihlerinde düzenlenecek Untek 2013 Fuarı, 2 salonda toplam 10.000 m2 alanda sektör liderlerini buluşturuyor. Tüyap Bursa Fuarcılık Anonim Şirketi tarafından, Türkiye Unlu Mamul Makine Üreticiler Birliği Derneği (TUMMAB) işbirliğinde, Türkiye Fırıncılar Federasyonu, Endüstriyel Fırıncılar Birliği, Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Ticaret ve Sanayi Odası`nın değerli destekleri alınarak hazırlanan UNTEK 2013, Bursa Unlu Mamuller Teknolojileri, Fırın ve Pastane Ekipmanları Fuarı, 18 – 21 Nisan 2013 tarihleri arasında Bursa Uluslararası Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenecek.
"UNTEK Fuarı fırıncıları tüyap çatısı altında buluşturuyor"
Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü; "Sektörün en önemli üretici firmalarının yer aldığı İstanbul, Eskişehir, İzmir, Adapazarı, Ankara, Konya ve Kırşehir gibi illerde bulunan 125 markanın katılımı ile hazırlanan Fuar, Türkiye`nin dört bir tarafından gelecek fırıncıları buluşturarak sektöre yeni bir soluk getirecek. Sektörün bu yılki en önemli buluşması niteliğindeki Fuarda; unlu mamuller, pastane ve fırın ekipmanları konularında ihtiyaç duyulacak her türlü donanım, geniş ürün yelpazesi, son teknolojik ürünler ve inovasyon konusundaki tüm farklılıklar 4 gün boyunca ziyaretçilerin beğenisine sunularak üretici ile son kullanıcıyı bir araya getirecektir. Fuar ayrıca, Türkiye Fırıncılar Federasyonu ve Tüyap organizasyonları ile pazarın yoğun olduğu Afyon, Ankara, Aydın, Balıkesir, Bilecik, Düzce, Çanakkale, Eskişehir, Isparta, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Konya, Kütahya, Manisa ve Uşak başta olmak üzere 30`un üzerindeki sanayi şehrinden gelecek fırıncılara ev sahipliği yapacaktır" dedi.
"TUMMAB altın ekmek yarışması ekmek üreticilerini fuarımızda biraraya getiriyor"
Tüyap Bursa Fuarcılık A.Ş. Genel Müdürü İlhan Ersözlü; "Düzenlediği fuarlarla ülke ve bölge ekonomisine büyük ölçüde katkı sağlayan kuruluşumuz Tuyap Bursa Fuarcılık A.Ş. tarafından gerçekleştirilecek olan Untek 2013, oldukça renkli ve hareketli bir atmosferde gerçekleşecektir. Fırın makinelerinden; Un fabrikalarına, Gıda Katkı Maddelerinden; Çikolata Kalıplarına, Paketleme - Dilimleme Makinelerinden; Dondurma makinelerine kadar geniş bir konseptte profesyonellerin ilgi odağı haline gelecek olan UNTEK 2013 fuarı çeşitli etkinliklere ev sahipliği yapacak. Bu etkinliklerden en önemlisi; fuar süresince, Türkiye Unlu Mamul Makine Üreticiler Birliği Derneği (TUMMAB), Türkiye Fırıncılar Federasyonu ve İstanbul Ekmek Üreticileri Derneği (EKÜDER) işbirliğinde Türkiye genelinde bulunan ekmek üreticilerine yönelik düzenlenecek olan "TUMMAB Altın Ekmek Yarışması" dır. Beyaz Ekmek ve Tam Buğday Ekmek kategorilerinde düzenlenecek olan yarışmaya katılan ürünler ekmeğin görünümü, ekmeklerin damak tadı, ekmekteki nem oranı, ekmekteki tuz oranları, kriterlerine göre değerlendirilecektir. Jüri üyeleri ürünleri görünüm ve damak tadına göre, Bursa Gıda ve Yem Kontrol Merkez Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü ise ürünlerdeki nem ve tuz oranını Türk Gıda Kodeksi Ekmek Tebliğindeki standartlara göre değerlendirecektir. Söz konusu değerlendirme sonucu dereceye giren ürünlere verilecek ödüller aşağıda belirtilmiştir. Beyaz Ekmek kategorisinde; Birinciye; Toya Kestart İkinciye; Uzman Marka Pizzamatik Fırın Üçüncüye; Başak Çatal Kollu Hamur Yoğurma Makinası (50 Kg Un Kap) Tam Buğday Ekmeği kategorisinde; Birinciye; Barmak Combi 1 Konveksiyon Fırın ve Mayalama Dolabı İkinciye; Kabil Su Soğutma Makinası 300 Lt Üçüncüye; Mutlu Tava 100 Adet 40x60 Teflon Kaplı Tava Ayrıca yarışmada damak tadı ve görünüm kriterlerinde başarılı olan ve teknik değerlendirmeye hak kazanan numune sahiplerine çeşitli teselli ödülleri verilecektir. Fuar süresince katılımcı firmalar tarafından gerçekleştirilecek pasta yapma şovları da fuara ayrı bir renk katacaktır. " dedi.
Paylaş