havadurum

Ünlü modacı Yıldırım Mayruk Çanakkale’ye geliyor

Çanakkale`de önemli projelere imza atan Rotary Kulübü, farklı bir etkinliğe daha imza atmak için kolları sıvadı. Çanakkale Rotary Kulübü`nün organizasyonuyla gerçekleştirilecek olan ve moda dünyasının duayen ismi Yıldırım Mayruk`un 50. yılında koleksiyonlarını sunacağı defile öncesi bir basın toplantısı düzenlendi.

953
 
 
U.R. 2440. Bölge 2014-2015 Dönemi Guvernörü Mecit İsce, U.R. 2440 Bölge 4. Grup 2014-2015 Dönemi Guvernör Yardımcısı İlkay Pireci ile 2440 Bölge Saymanı Lütfi Demir, Çanakkale Rotary Kulübü`nün yaptığı etkinlikleri ve dönem içerisindeki çalışmaları değerlendirmek için Çanakkale`ye geldi. Çanakkale`nin ev sahipliği yapacağı ünlü modacı Yıldırım Mayruk Defilesi, Truva Oteli`nde düzenlenen toplantı ile kamuoyuna tanıtıldı. Yıldırım Mayruk Defilesi`nin tanıtım toplantısında konuşan Çanakkale Rotary Kulübü Başkanı Hülya Acar, Rotary Kulübü`nde yol haritasının ifade edilmesi için Guvernör ziyaretlerinin önemli olduğunu belirtti. Toplantıda kulübün faaliyet raporlarıyla ilgili de bilgiler veren Acar, Rotary Kulübü olarak bu yıl en büyük hedeflerinin Sivil Toplum Kuruluşlarıyla birlikte ortaklaşa projeler üretmek olduğuna dikkat çekti. Acar; “Rotary`nin bu seneki en büyük hedeflerinden birisi Sivil Toplum Kuruluşlarıyla ortaklaşa projeler gerçekleştirmek ve Rotary`nin hizmet politikasını daha etkin bir hale geldiğini gösterebilmektir. “Rotary Hizmetlerinizle Işıldasın” sloganıyla şehrimizde, bölgemizde ve özellikle Çanakkale dışında ilçelerle birlikte bir çok projeyi yaparak Rotary`i hem tanıtmak hem de hizmetlerimizi en uç noktalara kadar iletmek için her türlü çabayı gösteriyoruz” dedi.
 
Yüzme Yarışması için yeni plan
Rotary Kulübü olarak her yıl düzenledikleri Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması`nı bu yıl Çanakkale Savaşları`nın 100. yıldönümü olan 2015 yılı nedeniyle iki etaplı olarak düzenlemeyi planladıklarını ifade eden Acar; “Çanakkale Rotary Kulübü olarak her yıl yüzme yarışması düzenliyoruz. Anzak günleri gibi yüzme yarışını da iki etaplı yapmayı düşünüyoruz. Temmuz ayında bir grup Ağustos ayında bir grup olmak üzere iki etaplı olarak yüzme yarışmasını gerçekleştirebiliriz. Eğer bunu gerçekleştirirsek, yaklaşık 1000 kişiyi Çanakkale Boğazı`nda yüzdürmeyi planlıyoruz. Bu da 100. yıl olması nedeniyle bir kere mahsus izin verilir diye düşünüyorum” diye konuştu.
 
Yıldırım Mayruk Defilesi düzenlenecek
Çanakkale, Rotary Kulübü`nün girişimleriyle Yıldırım Mayruk Defilesi`ne ev sahipliği yapacak. Defileden elde edilecek olan gelir ile eğitime katkıda bulunmayı hedeflediklerini kaydeden Acar; “Yakın gelecekte eğitime katkı amaçlı düşündüğümüz Yıldırm Mayruk bey ile birlikte yapacağımız `Yıldırım Mayruk Defilesi`ni gerçekleştirmeyi hedefliyoruz. Bu defile 100. yıl etkinlikleri kapsamında da 2015 yılının Ocak ayında Çanakkale`nin ilk büyük etkinliği olacak. Yıldırım Mayruk, 18 mankenin yanı sıra 40 kişilik bir ekiple Çanakkale`de olacak. Buradan elde edilen gelir ile Afet Eylem Grubu`na ve Çağdaş Eğitim Kooperatifi`nin Çanakkale`deki en büyük eksiği olan Orta Öğrenim Yurdu`na katkıda bulunmayı hedefliyoruz. Çanakkale`de yüksek öğrenim konusunda çok ciddi yatırımlar var. Fakat orta öğrenim konusunda ciddi bir açık olduğunu hissettik” dedi.
 
İsce; “Yıldırım Mayruk Defilesi Çanakkale için önemli”
Rotay Kulüpleri`nin topluma hizmet için bir çok projeye imza attığını kaydeden U.R. 2440 Bölge 2014-2015 Dönem Guvernörü Mecit İsce ise, Çanakkale Rotary Kulübü tarafından her yıl düzenlenen yüzme yarışmasının, dünyanın takdirle karşıladığı çok büyük projelerden bir tanesi olduğunu söyledi. Yıldırım Mayruk Defilesi`nin de Çanakkale için çok önemli olduğunu dile getiren İsce; “Bütün kulüplerimizi senede bir defa da olsa ziyaret ediyoruz. Bu ziyaretler esnasında, kulüplerimizin topluma yaptığı bütün hizmetleri ve projeleri gözden geçiriyoruz. 66 kulübümüz, toplumun yaralarına dokunan ve farkındalık yaratan projelere imza atıyorlar. Elimizdeki bütün imkanlarla yaşadığımız topluma karşılıksız hizmet götürmeyi hedefliyoruz. Çanakkale Rotary Kulübü`nün Çanakkale`nin duyulması içinde çok büyük projeleri var. Mesela senelerden beri düzenlenen bir yüzme yarışması var. Bu proje, bütün dünyada takdir edilen çok büyük projelerden bir tanesidir. Emeği geçen bütün başkanlara teşekkür ediyorum. Yıldırım Mayruk Defilesi Çanakkale için çok büyük bir etkinlik. Elde edilecek gelirle çok güzel yatırımlara katkı sağlanacak. Bu da yaşadığımız topluma hizmet için yapılan bir proje. Çanakkale Rotary Kulübü`nün bu güne kadar yaptığı hizmetlerden dolayı kutluyorum” şeklinde konuştu.
 
3 bin Rotaryen Çanakkale`ye geliyor
Çanakkale Savaşları`nın 100. yıldönümü olan 2015 yılı için 3 bin rotaryenin Çanakkale`ye geleceğinin altını çizen İsce; “Çanakkale Savaşları`nın 100. yılı nedeniyle bölgeye gelecek 3000 rotaryen var. Bu 3 bin rotaryen gemiler ile gelecek ve oteller dolu olduğu için açık denizlerde bekletilecek. Türkiye`de Rotary 3 bölge halindedir. Biz, 2440. bölgedeyiz. Diğer bölge rotaryenleriyle birlikte ortak yapılan bir projedir. Burada da yine Çanakkale`nin ismi geçecek” ifadelerini kullandı. Gece düzenlenen toplantıda ise Meslek Hizmet Ödülleri takdim edilirken, Yıldırım Mayruk Defile tanıtım sunumu da gerçekleştirildi. Rotary gecesi pasta kesimiyle sona erdi.
Paylaş