havadurum

Üniversitenin açıklamasına sendika desteği

826
Sendika yönetimi  yapmış olduğu açıklamada “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 30 Aralık 2011tarihinde “Üniversite Bir Tek Personelini İşten Çıkarmamıştır” başlığı ile yapılan kamuoyu açıklaması, gerek kamuoyunun gerek üyelerimizin doğru bir biçimde bilgilendirilmesi için son derece isabetli olmuştur. Rektörlük tarafından yapılan bu açıklamada, “hizmet alımında 10 günlük bir aksama yaşanacağı” belirtilirken, “Üniversitemiz bir tek personelini dahi çıkarmamıştır, çıkarmayı düşünmemektedir” ve “Ancak yenilenecek ihale geçtiğimiz yıl almış olduğumuz hizmetin gerektirdiği personel sayısını bile aşacak mahiyettedir” vurguları yapılmıştır. Sendikamız Üniversite Rektörlüğü’nün bu açıklamasının son derece önemli olduğunu düşünmekte ve Üniversite Rektörlüğü’nün aynı hassasiyeti, tüm işçilerin yeni yılda işlerine ve görevlerine devam edebilmesi noktasında sürdüreceğine inanmaktadır” ifadelerine yer vererek dün işbaşı yapamayan işçiler için herhangi bir açıklama yapmamıştır.
 
Sendikanın bu açıklaması  01/01/2012 tarihi itibarıyla iş başı yapamayan işçilerin yapılacak hizmet alımı ihalesi sonrasında tekrar iş başı yapacağı yorumlarına yol açtı. Bu konuda üniversite yönetimi işçiler için şu duyuruyu yapmış idi. “31 Aralık 2011 tarihi itibari ile, Üniversitemiz 2011 yılı Nif-Tem, Koza, Haskale Şirketleri hizmet alım ihalesi sona ermiştir. Yeni sözleşme imzalanıncaya kadar, hizmet alım ihalesi kapsamında çalışan şirket personelinin kurumda bulunması mümkün değildir. Önemle Duyurulur."
 
Sosyal İş Sendikası Üniversitedeki taşeron işçilerinin  iş başı yaptırılmamasına ilişkin herhangi bir yorum yapmaz iken üniversitenin yaptığı açıklamayı destekleyen yazılı bir açıklamada şunları kaydetti:
 
“Sendikamızın başvurusu üzerine, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’ndeki taşeron uygulamasına ilişkin yapılan müfettiş incelemesi ve inceleme neticesinde hazırlanan rapor ile ilgili, Çanakkale kamuoyunun da yakından takip ettiği bir süreç yaşanmaktadır. Sendikamız, bu süreç boyunca, üyelerimizin iş güvencesi ve haklarının birinci önceliği olduğunu her fırsatta vurgulamıştır. Ancak, çeşitli internet sitelerinde çıkan, kaynağı dahi belli olmayan haberler aracılığıyla “Üniversite, işçileri işten çıkaracak” şeklinde bir dezenformasyon yaygınlaştırılmaya çalışılmaktadır. Bu noktada Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Rektörlüğü tarafından 30 Aralık 2011 tarihinde “Üniversite Bir Tek Personelini İşten Çıkarmamıştır” başlığı ile yapılan kamuoyu açıklaması, gerek kamuoyunun gerek üyelerimizin doğru bir biçimde bilgilendirilmesi için son derece isabetli olmuştur.
 
Rektörlük tarafından yapılan bu açıklamada, “hizmet alımında 10 günlük bir aksama yaşanacağı” belirtilirken, “Üniversitemiz bir tek personelini dahi çıkarmamıştır, çıkarmayı düşünmemektedir” ve “Ancak yenilenecek ihale geçtiğimiz yıl almış olduğumuz hizmetin gerektirdiği personel sayısını bile aşacak mahiyettedir” vurguları yapılmıştır. Sendikamız Üniversite Rektörlüğü’nün bu açıklamasının son derece önemli olduğunu düşünmekte ve Üniversite Rektörlüğü’nün aynı hassasiyeti, tüm işçilerin yeni yılda işlerine ve görevlerine devam edebilmesi noktasında sürdüreceğine inanmaktadır. Bir hususu da belirtmek isteriz ki, yıllardır olduğu gibi, bugün de, ihaleyi kazanacak taşeron şirket ya da şirketlerin mevcut işçilerle çalışmaya devam etmesi önünde hiçbir hukuksal engel yoktur. Müfettiş raporuna karşı yapılan itirazın iş mahkemesinde devam ettiği göz önünde bulundurulduğunda, mevcut işçilerin işe devamı, daha da önem kazanmaktadır. Sosyal-İş Sendikası, 2011 yılında olduğu gibi, yeni yılda da, üyelerinin işi, ekmeği, güvencesi ve hakları için elinden geleni yapmaya devam edecektir.”
Paylaş