havadurum

Tatilcilerin feribot çilesi

Ramazan Bayramı tatili için yola çıkan tatilciler, Çanakkale`de uzun araç kuyruklarının oluşmasına neden oldu. Bayram tatilini tamamlayan vatandaşların memleketlerine geri dönüşlerinde de iskele meydanında aynı manzaralar yaşandı.

710
 
 
Çanakkale Boğazı, son yılların en kalabalık tatilci yoğunluğunu yaşadı. Avrupa yakasından Asya’ya geçmek isteyen tatilcilerin araç kuyruğu Eceabat İlçesinde 20, Gelibolu İlçesinde ise 5 kilometreye ulaşırken, Çanakkale merkezde de uzun araç kuyrukları meydana geldi. Çanakkale Boğazı`nda deniz ulaşımını sağlayan GESTAŞ`a ait feribotlar yoğunluğu azaltabilmek için saatsiz çalışırken, görevliler de tatilcilerin mağdur olmaması için yoğun çaba sarf etse de tatilciler arasında zaman zaman tartışmalar yaşandı. İstanbul ve Trakya`nın çeşitli illerinden Ramazan Bayramı tatillerini geçirmek üzere yola çıkan ve Çanakkale güzergahını kullanan tatilcilerin feribot çilesi bu bayramda da yaşandı. Eceabat başta olmak üzere Gelibolu feribot iskelelerine akın eden tatilcilerin araçları kilometrelerce kuyruklara neden olurken, GESTAŞ`ın bayram süresince boğaz hattında tarife olmaksızın 10 feribotla sefer yapması dikkat çekti.
 
 
Tatilciler geri dönüyor
Bayram tatilini tamamlayan vatandaşların geri dönüşlerinde de iskelede uzun araç kuyrukları meydana geldi. Tatilin sona ermesiyle birlikte vatandaşlar, memleketlerine geri dönmeye başladı. Yoğun trafiğe takılmak istemeyen vatandaşlar, tatilin son gününün ilk ışıklarıyla yollara düştüler. Ancak, feribot iskelesindeki kuyruk çilesinden kurtulamadılar. Avrupa yakasına geçmek için Çanakkale ve Lapseki iskelelerini kullanan sürücüler, uzun araç kuyruklarının oluşmasına neden oldu. GESTAŞ`a ait feribotlarla, tatilcilerin mağdur olmaması için yoğun çaba sarf edildi.
 
 
Paylaş