"Siyaset, spordan elini çekmeli"

575

 Pandemi süreci nedeniyle sademe geçiren Türk Futbolu’nda meydana gelen sıkıntıların ortadan kaldırılması için çözüm önerileri üreten Çanakkaleli Spor Adamı, Antrenör Ahmet Üçüncü açık yüreklilikle konuştu. Türk Futbolu’nun aşama göstermesi için ilginç önerilerini şöyle sıraladı.

“Öncelikle ifade edeyim ki, spora siyaset sokulmamalı. Profesyonel liglerde takım sayısı en fazla 90’la sınırlı olmalı, kategoriler ise Süper Lig, 1.Lig ve 2.Lig olarak 3’e ayrılmalı. Profesyonel futbola böylelikle kalite gelecek ve seyir keyfi veren bir oyun ortaya çıkacak. Ayrıca, profesyonel futbolculuk bu kadar kolay olmamalı. 3.Lig ile Bölgesel Amatör Lig (BAL) birleştirilmeli, rekabet ortamı oluşması için bu lig coğrafi esasa göre düzenlenmeli. Ne yapılıp, edilmeli, Çanakkale’nin önemli unsurları en azından 1 profesyonel takıma sahip olabilmek için çaba harcamalı.”

Çanakkale yerel futboluna da değinen Ahmet Üçüncü şunları kaydetti. “Hepimiz biliyoruz ki, bir kentte nüfusa göre takım sayısı fazlalaşırsa, kalite düşer. Yerel ligler bu denge sağlanarak düzenlenmeli. A takımıyla yerel ligde mücadele veren kulüp, ayrıca 3 değişik yaş kategorisindeki takımını liglere sokmak zorunda olmalı. Çanakkale sporunda gerçek şu ki, tesislerimiz yeterli değil. Altyapı takımlarına hitap edebilecek tipte sahalar geliştirilmeli. En önemlisi de Belediyeler, tüm Amatör Spor Kulüplerine eşit katkı ve destek sağlamalıdır.”

Yerel lig maçlarını yöneten hakemler için de görüşlerini açıklayan tecrübeli Antrenör Ahmet Üçüncü, ‘Eğitim noksanları olduğu biliniyor. Hakemlerle ilgilenecek bir Mentör bulunmalı. Hakemlik bilgileri arttırılıp, maç noksanlıkları giderilmeli.” dedi. (Yusuf Sonkurt)

Paylaş