havadurum

"Şartlar neyi gerektiriyorsa, zaman içerisinde kararlar alacağız"

1371

 Millet İttifakını oluşturan parti il başkanları CHP İl binasında bir araya geldiler. Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) İl Başkanı Metin Ümit Ural’ın daveti ile düzenlenen toplantıya İyi Parti İl Başkanı Selahattin Yıldızlar, Demokrat Parti (DP) İl Başkanı Nail Babacan, Saadet Partisi (SP) İl Başkanı Süleyman Saçıkara katıldı. CHP İl Başkanı Ural, Millet İttifakı’nın temsilcileri olarak İttifakın Çanakkale’de büyümesi, birlikte nasıl siyaset yapılacağını konuşmak ve birlikteliği sağlamak ve güçlendirmek amacı ile bir araya gediklerini belirtti. Yüzde 50 artı 1 sistemi olduğu sürece bu ittifakı devam ettirmek zorunda olduklarını belirten İyi Parti İl Başkanı Yıldızlar ise; “Bunun için biz her zaman ittifak yaparken insanları üzmek kırmak amacında değiliz; birlik, beraberlik içerisinde memleketimizi daha iyi nerelere getiririz bunun amacındayız…” dedi. Ülkede yargı, eğitim ve ekonominin çöküş içerisinde bulunduğunu ifade eden DP İl Başkanı Babacan, halkı mutlu bir refah içerisinde yaşatmak için görev yapmak adına bir araya geldiklerini ifade ederken, SP İl Başkanı Saçıkara ise; “1915’te Türkiye’nin kurtuluşu Çanakkale’den başlamıştır, inşallah biz de Türkiye’de bu toplantıyı ilk kez yapacağımız düsturunda millet ittifakı olarak başlamışızdır” dedi. Gazetecilerin olası bir erken seçime hazırlık toplantısı mı? sorusuna ise il başkanları şu anda böyle bir düşünce olmadığı cevabını vererek, “Şartlar neyi gerektiriyorsa zaman içerisinde kararlar alacağız” dediler.

 

“Bu toplantı bir başlangıç…”

CHP İl Başkanı Ural, yaptıkları davetle ilgili; “Bugün biz Çanakkale’deki siyasi parti başkanları olarak bir aradayız. Bu, Coronavirüs öncesi düşündüğümüz bir birliktelikti fakat, virüsün etkileri yeni azaldığından dolayı ancak bir araya gelebildik. Biz, Millet İttifakının Çanakkale’deki temsilcileri olarak, ittifakın daha da büyümesini ve birlikte nasıl siyaset yapacağımızı, ilkelerimizi önümüze koyarak nasıl daha güçlenmemiz gerektiği, nasıl ortaklaşacağımızı,nasıl  birlik ve beraberliğimizi sağlayacağımızı konuşacağız. Bundan sonra bu ve buna benzer toplantıları alacağımız karar doğrultusunda, ayda bir ya da iki ayda bir olarak farklı örgütlüklerimizin temsilcilikleri adı altında yapacağız. Bu bir başlangıç. Bu daveti herhangi bir seçim düşüncesiyle yapmadığımızı bilmenizi isterim. Bu sadece bir araya gelmek, bundan sonraki süreçlere daha iyi hazırlanma, ortaklaşarak daha büyük kitlelerle birlik olmaya çağırmaktı. Bunun haricinde bir düşüncemiz şu anda yok” dedi.

 

“Yüzde 50 artı 1 sistemi olduğu sürece bu ittifakı devam ettirmek zorundayız”

Bu sistem olduğu sürece ittifakın da süreceğini belirten İyi Parti İl Başkanı Yıldızlar; “Dünyada ve yurdumuzda yayılan coronavirüs salgınından bir an önce kurtulma ümidi ile hastalarımıza acil şifalar, hayatını kaybedenlere Allah’tan rahmet diliyoruz. Millet İttifakından bahsederken bu sistem olduğu sürece ittifakın da olması durumu teşkil etmektedir. Ne zaman parlamenter sisteme dönersek ittifaklar adına değil, partiler adına görüşmüş oluruz. Yüzde 50 artı 1 sistemi olduğu sürece bu ittifakı devam ettirmek zorundayız. Bunun için biz her zaman ittifak yaparken insanları üzmek kırmak amacında değiliz; birlik, beraberlik içerisinde memleketimizi daha iyi nerelere getiririz bunun amacındayız. Siyasi partilerin kendi menfaatleri doğrultusunda değil, milletimizin menfaatleri doğrultusunda ittifakla beraber yola devam ediyoruz. Genel Başkanımız memleket masası demişti, biz de şu anda Millet masasında bir aradayız” dedi.

 

“Devletin bütün kurumları çökmüştür”

Devlet yönetiminin zaaf içerisinde olduğu ve bunun düzeltilmesi gerektiğini belirten Demokrat Parti İl Başkanı Nail Babacan; “Sayın CHP İl Başkanımızın daveti üzerine Milet İttifakı olarak Çanakkale’mizde nasıl bir birlik ve beraberliği temin edebiliriz, bazı temel ilkeler üzerinde nasıl anlaşma yapabiliriz bunları beraberce istişare edip, konuşup, kararlar almak için toplanmış bulunuyoruz. Türkiye Cumhuriyeti Devleti aydınları olarak ülkemize karşı sorumluluğumuz var. Bu sorumluluğumuzu yerine getirmemiz gerekir, devletin yönetimi zaaf içerisindedir. Devletin bütün kurumları çökmüştür, yargı çökmüştür, eğitim çökmüştür, ekonomi çökmüştür… neredeyse devlet çökecek. Biz de sorumluluğumuz üzerine devleti çökertmemek, halkımızı mutlu bir refah içerisinde yaşatmak için beraberce belirli prensiplerde anlaşmak ve görev yapmak için bir araya gelmiş bulunuyoruz. Şartlar neyi gerektiriyorsa zaman içerisinde kararlar alacağız” dedi.

 

“Ülkenin kurtuluşuna nasıl katkıda bulunuruz düşüncesiyle kafa yoracağız”

Ülkenin saadeti için bir araya geldiklerini belirten Saadet Partisi İl Başkanı Süleyman Saçıkara; “Nasıl ki bundan önce 1915’te Türkiye’nin kurtuluşu Çanakkale’den başlamıştır, inşallah biz de Türkiye’de bu toplantıyı ilk kez yapacağımız düsturu ile millet ittifakı olarak başlamışızdır. Bundan sonra inşallah arkadaşların söylediği gibi zaman zaman bir araya gelir, Çanakkale’mizden bu ülkenin kurtuluşuna nasıl katkıda bulunuruz babında kafa yoracağız. Sizler de alacağımız karaları topluma ileteceğiniz için sizlere de teşekkür ederim. Coronavirüsün de bir an evvel insanlığın ve ülkemizin başından gitmesini Allah’tan diliyorum” dedi.

(Eren Aşnaz)

Paylaş