havadurum

Şarlan; "Bu kişinin söyledikleri dinden, kültürden ve ahlaktan uzaktır"

738

 Çanakkale Baro Başkanı Av. Bülent Şarlan, ÇOMÜ İlahiyat Fakültesi Öğretim Görevlisi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Akın’ın ÇOMÜ Radyo’ya yaptığı Cumhuriyet’in ilk dönemlerinde ‘camilerin genelev olarak kullanıldığı’ yönündeki söylemlerine karşı kınama açıklamasında bulundu. Sözde Öğretim Görevlisinin yaptığı açıklamanın bilimsellikten uzak ve kabul edilemez olduğunu belirten Şarlan, Çanakkale ile Bursa halkı olmak üzere tüm milleti derinden yaralayan mesnetsiz, iftira ve yalandan oluşan sözlerini Çanakkale Barosu olarak kınadıklarını belirtti. Baro Başkanı Av. Şarlan; “Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi, İlahiyat Fakültesi, Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Abdullah Akın’ın ÇOMÜ Radyo’da sarf ettiği ve başta Çanakkale ile Bursa halkı olmak üzere tüm milletimizi derinden yaralayan bilimsellikten uzak, mesnetsiz, iftira ve yalandan oluşan sözlerini Çanakkale Barosu ve hukukçular olarak şiddetle kınıyoruz. Sözde ilahiyatçının, konuşmasındaki; ‘12 Haziran 1924`te camiler kapatılıyor, düşünebiliyor musunuz? Camiler satılıyor. Çok özür diliyorum, Çanakkale ve Bursa’da genelev olarak kullanılan camiler var. Ahır olarak kullanılan camiler var. Türkiye`de camileri kapatıyorlar müessese olarak’ ‘Çanakkale koktu. Büyük kasap kancalarıyla bunları açtığımız çukurlara çektik, yaralı olanları gömdük’ ‘Bir gecede cahil bıraktılar’ gibi sözleri, bilimsellikten uzak, kabul edilemez, iftiralarla doludur” dedi.

“Bu kişinin akademik camiadan uzaklaştırılması gerekmektedir”

Açıklamanın devamında, tarihin belgelere, bilgilere, ispatlara ve kaynaklara dayandırılarak anlatılması gerektiğinin altı çizen Baro Başkanı Av. Şarlan; “Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersi veren bir kişinin söyledikleri dinden, kültürden ve ahlaktan uzaktır. Tarih, tarihçilere bırakılması gereken bir bilim dalıdır. Belgeye, bilgiye, ispata, kaynaklara dayandırılarak yapılır. Toplumun bilim insanlarından beklediği çamur atması değil, eserlerine atıf yapılması, ülkenin kalkınmasına kendi alanında katkı sunması, sözlerinden ilham alınmasıdır. Önerimiz bu kişinin bilimsel yetkinliğinin gözden geçirilmesi, özellikle akademik camiadan uzaklaştırılmasıdır. Benzeri olayların tekrar yaşanmaması için akademik camianın bu olayın üzerinde özellikle durması gerekmektedir. Şehrimizin Üniversitesi, binlerce akademisyenin ve idari personelin 25 yıldır üstün çalışmalarıyla ulusal ve uluslararası alanda saygın bir konuma gelen ÇOMÜ`nün, böylesine sözde bilim insanı ile bu şekilde anılması, bu gibi olaylarla gündeme gelmesinden dolayı da çok üzgünüz” dedi.

“Toplum tarafından yargılanan bu kişi, hukuk önünde de gereken cezayı almalıdır” 
ÇOMÜ Rektörü Prof. Dr. Yücel Acer’in gerekeni yapacağına inandığını vurgulayan Baro Başkanı Av. Şarlan, son olarak; “ÇOMÜ de alanlarından eşsiz bilimsel çalışmalara imza atan, yaptığı çalışmalar ulusal ve uluslararası alanlarda kabul gören saygın bilim insanları bulunmaktadır. Eminim, en büyük rahatsızlığı da onlar yaşamaktadır. ÇOMÜ Rektörü sayın Prof. Dr. Yücel Acer, Üniversitede başarıyı ve huzuru sağlamaya çalışırken, FETÖ ile mücadele ederken ne denli çabaladığının yakın tanığıyım. Sayın Rektörün gerekeni yapacağına inanıyorum. Sözde akademisyenin hukuk devrimlerine dil uzatması ve bunlar üzerine konuşması hakkı da değildir haddi de değildir. Ülkemizi modern bir hukuk sistemiyle buluşturan, eski ve köhne, zamanın ihtiyaçlarını karşılamayan bir hukuk yapısını değiştirdiği için Atatürk’e ve cumhuriyet kurucularına hukukçular olarak minnet borçluyuz. Toplumun vicdanında en ağır şekilde yargılanan bu kişi, hukuk önünde de gereken cezasını almalıdır. Bu anlamda biz hukukçular ve Çanakkaleliler gereken duyarlılığı gösterecek ve konuyu takip edeceğiz” dedi.
(Haber Merkezi)
Paylaş