havadurum

Politika kazanında, Çanakkale CHP

CHP kazanında ilk bakışta vakitsiz ötüp kesilen horozu görüyorum.
Billboardlarda “Çanakkale’nin doğru seçimi “ana sloganı ile boy boy poz veren milletvekili aday adayının bu aceleciliği neye delalettir acaba?
Ortada daha adayların nasıl belirleneceği yöntem yok, seçim sonuçlarını çantada keklik gibi görüp, önce partililerinin sonra Çanakkale halkının iradesine ipotek koyan bu acelecilik hayra alamet değil.
Öyle olunca vakitsiz öten horoz olarak CHP politika kazanına ilk giren de doğal olarak bu aday adayı oluyor.
İlk gelişme böyle olunca, Çanakkale CHP örgütü kazana müdahale etmeyi uygun buldu.

906
İl başkanı önderliğinde yapılan toplantıda milletvekili aday adaylarının belirlenmesi konusunda tüm üyelerle yapılacak ön seçimin tercih edildiği açıklandı.
Son zamanlarda Ankara ile halvet olmuş bazı kişilerin kazan Ankara’da yanacak şeklindeki algı operasyonu gündeme gelince İl yönetiminin bu açıklaması ayrıca bir anlam kazandı.
Siyaset bu; yarın kazanı Ankara’da kaynatmak isteyen kişilerin çabaları karşılık bulursa CHP örgütünün bu açıklamayı referans gösterip, kendisini savunma zemini olsa da o günün koşularında Ankara’daki kazana kim tuz biber oldu buna ayrıca bakacağız…
Bir başka gelişmede genel başkan tarafından tavsiye edilen bir tarifin bazı aday adaylarının pek hoşuna gitmemesi oldu.
Şimdi o aday adayı Ankara yollarında yemeğin kendi tarifine uygun bir şekilde pişirilmesi noktasında, kendi tercihlerine saygı gösterilmesi için çabalar içersinde.
Tüm bu gelişmeler yaşanırken esas sorun CHP kazanında pişirilecek yemeğin tarifini bilen aday adayı sayısının çok az olması.
O kazanın başına geçip CHP geleneklerine göre yemeği pişirecek aday adayı sayısı ikiyi geçmez.
Kazanın başındaki esas sorunda tamda bu konuda yoğunlaşacak.
CHP kazanında pişirilen yemek artık eskiden kalma yöntemlerle pişirilmiyor.
Pişirilirse de bu yemeğin kabul görmeyeceği çok net.
Yeni tariflere uygun bu değişimi kendisine rehber edinmiş, gerçekten içselleştirmiş, aday adaylarına bu görevi vermek yemeğin kalitesi açısından zorunlu.
CHP’nin eski yöntemleriyle yemeği pişirmeye çalışacak aday adaylarını kazanın başından almak, kepçeye bile dokunmalarına izin vermemek lazım, kaliteli bir sonuç almak isteniyorsa CHP üyelerinin önce buna dikkat etmeleri gerekecek.
Birde kazanın başında farklı geleneklerden elen CHP lezzetini bilmeyen bazı aday adayları var.
Bunların bir dönem daha test edilmesi gerekiyor.
Bakalım ne kadar samimiler, yoksa “ben küstüm gidiyorum” mu diyecekler, bakıp bir görmek lazım.
Ayrıca kazanın etrafında dolaşıp, henüz yemek pişirmek için görev alacağını deklere etmeyen aday adayı gibi gözüken kişiler de var ki ,onları da iyi analiz etmek lazım.
Yeni bir süreçte kaynatılacak kazanlar için aday olabilirler, şimdilik ısınma turları yapıyorlardır büyük bir ihtimalle.
Sonuçta kazanın başı karışık, bu karışıklığa son verecek en doğru kişilerin CHP politikalarına uygun olarak en lezzetli yemeği yapmalarını sağlamak için CHP üyelerinin ince eleyip sık dokumaları gerekecek.
En temel kriter; CHP’nin bugünkü politikalarını içselleştirmiş, demokrasi özgürlükler adalet gibi kavramlar itibarıyla çağdaş dünyanın değerlerine uyum sağlayacak kişilere bu yemeğin pişirilmesinde görev vermek olmalıdır.
CHP bugün sosyal demokrat ideolojinin evrensel değerleri itibarıyla bu değerlere uygun politikaların geliştirilmesi anlamında bir değişim içersindedir.
Bu değişime uygun adayları seçmek son derece önemlidir.
Sayı olarak karşınıza kendisini seçmeniz için talepte bulunacak çok aday adayı çıkacaktır.
Sorumluluğunuz; 13 yıldır AKP’nin ülkedeki gerici tüm uygulamalarına karşı demokrasi özgürlükler, barış, emek hakları, çevre hakları noktasında verilecek mücadeleye destek olacak bu mücadelenin parlamentodaki takipçisi olacak nitelikteki adayı belirlemenizdir.
Kazan başında bu yemeği pişirmeye talip olanların genel özeliklerini sizlere aktardım, şimdi top sizde; bu yazıdan hareketle direkt adreslere ulaşmak şimdi sizin göreviniz.
Paylaş