havadurum

Palamut son günlerinde...!

848

Balık av sezonunun açılması ile birlikte balıklarda tezgahları doldurdu. Balığın bollaşması fiyatları da düşürürken, tezgahların gözdesi palamutta geçtiğimiz haftalarda 10 TL`ye kadar düştü. Pazar balıkçı esnafı palamuttaki fiyat düşüşünün memnuniyet verici olduğunu belirtirken, fiyatların önümüzdeki günlerde artabileceğini söyledi. Esnaf, vatandaşın palamuta yoğun ilgisinin olduğunun altını çizdi.

Balıkçı esnafı satışlarla ilgili şunları söyledi; 
Vedat Uzun; "Palamut 12 TL`ye kadar düştü. Birz büyükleri 15 TL. Ancak zamanla fiyatları artabilir. Şu anda akım balığı olduğu için önümüzdeki günlerde tükenebilir. Bu durum yine hamsiye bağlı, hamsi ne kadar bol olursa palamutta o kadar fazla olur. Ama şu anda hem ucuz hem de taze ve büyük palamutla mevcut. Vatandaşın da ilgisi gayet iyi." 
Zeynel Asato; "Şu anda tam mevsim balığı taze ve bol. Palamut şu anda ucuz ancak giderek pahalanıyor. Geçen günlerde 10 TL`ydi şu anda tanesi 12.5 TL oldu. Ama yine de bu fiyatlar iyi. Balıkta taze ve iyi. Ucuz olunca insanlarda doğal olarak daha fazla alıyor. Şu anda satışlar iyi." 
(Atilla Akın)
 
Paylaş