havadurum

Özdemir; “Engeller karşısında susmayacağız”

Tam Bağımsız Türkiye Platformu üyeleri, ulusal bayramlara sahip çıkıyor. Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda düzenlenen basın açıklamasında Tam Bağımsız Türkiye Platformu adına açıklama yapan Yüksel Özdemir, halkın katılımıyla kutlanan ulusal bayramların kutlanmasına dair getirilen engeller karşısında susmayacaklarını söyledi.

619
 
Belediye Meclisi Toplantı Salonu’nda düzenlenen basın açıklamasında Tam Bağımsız Türkiye Platformu adına açıklama yapan Yüksel Özdemir, halkın katılımıyla kutlanan ulusal bayramların kutlanmasına dair getirilen engeller karşısında susmayacaklarını söyledi. Türkiye’de son günlerde baskıcı bir anlayışla, dayatmacı tutumla ulusal bayramların meydanlardan, stadyumlardan ve caddelerden uzaklaştırılmak istendiğini belirten Özdemir, ulusal bayramlar ile ilgili verilecek kararların herhangi bir partinin ya da herhangi bir zümrenin tekelinde olmadığına dikkat çekti.
 
 
Bir araya geldikleri demokratik kitle örgütleriyle birlikte ulusal bayramları kutlamaya devam edeceklerini kaydeden Özdemir; “Mayasında hoşgörünün, erdemin olduğu, savaşın yerine barışın egemen kılınmaya çalışıldığı, bunun "Yurtta Sulh Cihanda Sulh" sözleriyle bütün dünyaya haykırıldığı ve barışın bu kadar çok vurgulandığı ülkemizde son dönemde yaşananlar, ulusal değerlerimizle, tarihimizle, kültürümüzle bağdaşmayacak nitelikte, kaygı verici gelişmelerdir. Neredeyse her gün bazı basın -yayın organlarından Atatürk devimlerine ve bu devrimlere sahip çıkan aydınlara, kurumlara pervasızca saldırmak iş haline gelmiş, cumhuriyet yurttaşlarına korku salınmıştır. Dahası, Cumhuriyetin temel değerleri, simgeleri ve kişilikleri bilinçli bir şekilde gözden düşürülmeye ve aşağılanmaya çalışılmaktadır.
 
Değerli Yurttaşlar! Son dönemlerde sık sık düzmece oyunlar sahneye koyulmaktadır. Önce "Mustafa Kemal`in fotoğrafları indirilsin!" denildi, yetmedi "Atatürk diktatör müydü değil miydi? Tartışmaları yapıldı, "Gençliğe Hitabe, Andımız kaldırılsın! Denildi. Genelgelerle bağımsızlığımızın sembolü, birlik ve beraberlik ruhunu pekiştirdiğimiz ve bunu tüm dünyaya gösterdiğimiz bayramlarımıza, coşkuyla kutladığımız 19 Mayıslarımıza göz diktiler. Ulusal bayramlarımız, zihinlerin tazelendiği, geçmişin hatırlandığı bir semboldür. 29 Ekimler, 19 Mayıslar, 23 Nisanlar, 30 Ağustoslar, aşındırılmak, erozyona uğratılmak isteniyor. Derslerin bayram provaları nedeniyle aksadığından söz etmenin temelinde bayramlarımızın tüm halkın katılımıyla kutlanmasından, emperyalizme karşı kazanılan özgürlük mücadelesinin gelecek kuşaklara taşınmasından duyulan rahatsızlık vardır.
 
19 Mayıs, esarete karşı dik duruşun, direncin, kararlığının bir müjdesidir. 19 Mayıs hakları gasp edilen ulusumuzun uyanışıdır. Zindandan ışığa çıkışımızın adıdır. Ve 85 yıldır coşkuyla kutlanmaktadır. Birlik ve dayanışma duygularımızı arttıran, her türlü paylaşım ortamları bizlerin değerleridir ve sahip çıkacağız.
 
Değerli Yurttaşlar! "Atatürk`ün Gençliğe Hitabesi"ndeki "İktidara sahip olanlar aymazlık ve sapkınlık ve hattâ hainlik içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri kişisel çıkarlarını, işgal edenlerin siyasî amaçlarıyla birleştirebilirler. ...Ey Türk geleceğinin evlâdı! İşte, bu durum ve şartlar içinde dahi görevin; Türk bağımsızlık ve cumhuriyetini kurtarmaktır!” sorumluluğu ile aşağıda imzası bulunan demokratik kitle örgütleri ile bir araya geldik.
 
Baskıcı anlayışla, dayatmacı tutumla ulusal bayramlarımız meydanlardan, stadyumlardan, caddelerden uzaklaştırılmak istenmektedir. Ulusal Bayramlarımızla ilgili verilecek kararlar, herhangi bir partinin, herhangi bir zümrenin tekelinde değildir ve olamaz da. Halkın bir araya gelip coşkuyla özgürlüğünü, ulusal bayramlarını kutlamasına getirilen engeller karşısında susmayacağız. Bayramlarımızı kutlamaya devam edeceğiz” dedi.
 
 
Paylaş