havadurum

Özacar’dan gerçeği görmek istemeyenlere tokat gibi cevap

Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Öz-acar, belediyeye düzenlenen operasyonla ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. İlçe halkının yoğun destek verdiği basın açıklamasında konuşan Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar; “Gelibolu hal-kının en ufak bir endişesi olmasın. Başımız her zaman dik olacak” diyerek gerçeği görmek istemeyenlere ise şu mesajı yolladı: “Gerçeği görmek isteyenler; Gelibolu Belediyesi’ni devraldığımız dönemle şu andaki tabloyu karşılaştırsınlar. Bizler, Gelibolu halkının belediyesini şeffaf, dürüst, katılımcı bir anlayışla yönetiyoruz.”

Yerel seçimlere yaklaştıkça CHP`li belediye-lere yönelik planlanan karalama kampan-yalarının sosyal demokrat belediyeleri çalışma şeklinden asla uzaklaştıramayaca-ğını da vurgulayan Özacar; “Bu tür kara-lama kampanyaları, bizleri asla ve asla çalışma şeklimizden uzaklaştıramayacaktır. Güneş balçıkla sıvanmaz”şeklinde konuştu.

811
CHP Çanakkale Milletvekili Serdar Soydan, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Umurbey Belediye Başkanı Vedat Özkan, Bolayır Belediye Başkanı Cavit Sezer, Kavakköy Belediye Başkanı Necati Kopça, CHP İl Başkanı Hamza Karagöz, CHP İlçe Başkanı Yonus Kaya, belediye meclis üyeleri ve il genel meclis üyelerinin hazır bulunduğu basın açıklaması Gelibolu Belediyesi hizmet binasının önünde düzenlendi. Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, belediyeye yönelik yapılan operasyonda yaşanan olaylar ile ilgili kamuoyuna önemli açıklamalar yaptı. Gelibolu ilçesindeki operasyon kapsamında gözaltına alınan 12 kişiden tutuklanan dört şüpheli, avukatların yaptığı itiraz nedeniyle Gelibolu Asliye Ceza Mahkemesi`nce serbest bırakılmıştı. Geçtiğimiz gün tutuklu bulunan 4 şüpheli cezaevinden tahliye olmuştu.
 
 
“Keşke arkadaşlarımız evlerinden zorla alınmasalardı”
Gelibolu Belediyesi personelinin polisler tarafından evlerinden zorla alınmasına sert tepki gösteren Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar; “Yaklaşık iki yıldan bu yana açık olan bir soruşturma nedeniyle dokuz çalışanımız 23 Temmuz salı günü sabahı, hiç de uygun olmayan bir şekilde evlerinden alınarak gözaltına alınmışlardır. 24 Temmuz günü gecesi yapılan savcılık soruşturması sonucu altı çalışanımız serbest bırakılmış, üç çalışanımız ise çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanmıştır. Ne mutlu ki, 29 Temmuz 2013 itibariyle üç arkadaşımızın serbest bırakılması ile özgürlüğü elinden alınmış hiç bir personelimiz kalmadı. Gelibolu Belediyesi’nin başkanından, meclis üyesine, birim amirinden diğer çalışanlarına kadar bu olay gerçekleşinceye kadar, yargı makamlarına defalarca çağrılmış ve her defasında da bu çağrılara seve seve icabet etmiş insanlarız. Keşke arkadaşlarımız bu şekilde, sabah erken saatlerde çocuklarının ve ailelerinin gözleri önünde evlerinden zorla alınmasalardı; insan onuruna yaraşır şekilde çağrılsalar, O’nlar bu çağrıya seve seve uyarlardı” dedi.
 
 
“Başımız her zaman dik olacak”
“Gelibolu halkının en ufak bir endişesi olmasın. Başımız her zaman dik olacak” diyen Başkan Özacar; “Gerçeği görmek isteyenler; Gelibolu Belediyesi’ni devraldığımız dönemle şu andaki tabloyu karşılaştırsınlar. Bizler, Gelibolu halkının belediyesini şeffaf, dürüst, katılımcı bir anlayışla yönetiyoruz. Tek amacımız hizmet etmek, bunun için gece gündüz çalışıyor, tüm imkansızlıkları kararlılıkla aşıyoruz. Yargılama sürecinde gerçeğin aydınlanacağına gönülden inanıyorum” şeklinde konuştu.
 
 
“Bir kusurumuz varsa da bedelini seve seve öderiz”
Gelibolu Belediyesi olarak dürüst, şeffaf, katılımcı, sosyal demokrat belediyecilik anlayışını egemen kılarak Gelibolu halkına hizmet etmeye devam edeceklerini kaydeden Özacar şu şekilde konuştu: “Bizler her zaman adalete inandık ve saygı duyduk. Bir yerde adaletsizlik varsa, onun üzerine adaletle gitmek ve adaleti hakim kılmak zorundayız. Bir hatamız, istemeden bir kusurumuz varsa da bedelini seve seve öderiz. Bizler her zorluğun üstesinden geliriz; yeter ki birbirimizi sevelim ve birbirimize güvenelim. Bir ağaç gibi tek ve hür, bir orman gibi kardeşçe olalım. Önümüzde yerel seçimler var. Bizler tüm bunlara karşın hep birlikte daha çok çalışacağız. Önümüzdeki dönemde de dürüst, şeffaf, katılımcı, sosyal demokrat belediyecilik anlayışını egemen kılarak Gelibolu halkına hizmet etmeye devam edeceğimizden kimsenin kuşkusu olmasın. Büyük üzüntüler yaşayan personelime ve ailelerine geçmiş olsun dileklerimi iletiyor; Gelibolu halkına en içten sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”
 
“Güneş balçıkla sıvanmaz”
Yerel seçimlere yaklaştıkça CHP`li belediyelere yönelik planlanan karalama kampanyalarının sosyal demokrat belediyeleri çalışma şeklinden asla uzaklaştıramayacağını da vurgulayan Özacar; “Bu tür karalama kampanyaları, bizleri asla ve asla çalışma şeklimizden uzaklaştıramayacaktır. Güneş balçıkla sıvanmaz. Göreve geldiğimiz günden bu güne, yaptıklarımız sadece görünenlerle değil, yaşadıklarımızla tüm halkımızın gözleri önündedir. İçme suyumuzdan çöpümüze, yolumuzdan parkımıza, sosyal aktivitelerimizden yaptıklarımıza kadar herşeyi dün de bugün de yarın da halkımızla paylaştık ve paylaşmaya devam edeceğiz. Sizlerden asla ve asla hiç bir gizlimiz olmadı ve olmayacak. Yaşadığımız herşeyi halkımızla paylaşmaya devam edeceğiz” dedi. Yapılan basın açıklamasının ardından Başkan Özacar ile belediye personeline alkışlarla destek veren ilçe halkı, çeşitli sloganlarla da belediyeye yönelik gerçekleştirilen operasyonu protesto etti.
Paylaş