havadurum

Ortak düşünce: Çanakkale huzurlu bir kent...

Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 167. Yıldönümü sebebiyle Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ziyaret eden Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş, toplumla ilişkileri çok önemsediklerini ifade ederek İlköğretim okullarında “Yaşayan kent, yaşanacak kent” projesi başlatacaklarını bildirdi.

611
Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 167. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş ve daire müdürleri Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ziyaret ederek düzenlenen etkinliklere davet ettiler. Kent huzuru için halkla birlikte hareket ettiklerini ifade eden Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş; “Yalnız polisiye tedbirle değil toplumla ilişkilerle onları sağlıklı bir şekilde yönlendirmekle toplumsal huzurun sağlanmasına katkıda bulunulabiliyor” dedi.  Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da “Geçe geç saatlerde vatandaşlar gönül rahatlığı ile gezebiliyorlar. Bu huzurun göstergesidir” dedi.
 
“Olayları olmadan önce engelliyoruz”
Çanakkale’de polisin vatandaşla bire bir ilişki kurmasına önem verdiklerini ifade eden Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş; “Türkiye ortalamasına baktığımızda ilimiz asayiş anlamda oldukça iyi durumda. Huzurlu bir kent Çanakkale. Bu kent insanının duyarlılığını ve birbirine olan saygısını gösteriyor. Emniyet personelimizin cansiperane çalışmasının da huzurun sağlanmasında büyük etkisi var. Bütün kurumlar eşgüdüm içerisinde çalıştığı zaman başarılı sonuçlar alınmaktadır. Temel anlamda polisin vatandaşla bire bir ilişki kurması çok önemlidir. Vatandaşla ilişkilerin, kurum, kuruluşlar, çalışanlarla ilişkilerin sağlıklı olmasını çok önemsiyorum. Yalnız polisiye tedbirle değil toplumla ilişkilerle onları sağlıklı bir şekilde yönlendirmekle toplumsal huzurun sağlanmasına katkıda bulunulabiliyor” dedi.
 
 
Yeni bir proje hayata geçiriliyor
Emniyet Müdürü Bektaş şunları söyledi; “Cevatpaşa ilköğretim okulumuzda bütün çocuklarımıza mektup gönderiyoruz. “Yaşayan kent yaşanacak kent” projesini başlatıyoruz. Bu da toplumla ilişkilerin bir yolu. Temel amaç polisin suç olmadan önlemek ve vatandaşın kamu vicdanını rahatlatmaktır. Son dönemde gelişen sistem olayları olmadan önce engellemektir. Bu anlamda Çanakkale başarılıdır.”
 
“Huzurlu kent Çanakkale”
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da Çanakkale’nin huzurlu bir kent olduğuna dikkat çekerek; “Bazı yerlerde Çanakkale suç oranı yüksek olarak çıkıyor, yazılıyor. Ama bunlar gerçeği yansıtmıyor. Sadece merkez değil, ilçelerde de huzur hakim. Belki küçük hırsızlıklar oluyor ama köklü soygun söz konusu değil. Çanakkale de geç saatlerde rahatlıkla sokakta dolaşabiliyorsan huzur odur. İnsanlar rahat geziyorsa gönül rahatlığı ile geziyorsa kadın çocuk herkes rahat geziyorsa bu huzurun göstergesidir. Ufak tefek hırsızlıkların da gereğini emniyet yapıyordur” dedi...
 
 
Türk Polis Teşkilatının Kuruluşunun 167. Yıldönümü etkinlikleri kapsamında Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş ve daire müdürleri Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ı ziyaret ederek düzenlenene etkinliklere davet ettiler. Kent huzuru için halkla birlikte hareket ettiklerini ifade eden Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş; “Yalnız polisiye tedbirle değil toplumla ilişkilerle onları sağlıklı bir şekilde yönlendirmekle toplumsal huzurun sağlanmasına katkıda bulunulabiliyor” dedi.  Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da “Geçe geç saatlerde vatandaşlar gönül rahatlığı ile gezebiliyorlar. Bu huzurun göstergesidir” dedi.
 
“Olayları olmadan önce engelliyoruz”
Çanakkale de polisin vatandaşla bire bir ilişki kurmasına önem verdiklerini ifade eden Emniyet Müdürü Ali Ekber Bektaş; “Türkiye ortalamasına baktığımızda ilimiz asayiş anlamda oldukça iyi durumda. Huzurlu bir kent Çanakkale. Bu kent insanının duyarlılığını ve birbirine olan saygısını gösteriyor. Emniyet personelimizin cansiperane çalışmansın da huzurun sağlanmasında büyük etkisi var. Bütün kurumlar eşgüdüm içerisinde çalıştığı zaman başarılı sonuçlar alınmaktadır. Temel anlamda polisin vatandaşla bire bir ilişki kurması çok önemlidir. Vatandaşla ilişkilerin, kurum, kuruluşlar, çalışanlarla ilişkilerin sağlıklı olmasını çok önemsiyorum. Yalnız polisiye tedbirle değil toplumla ilişkilerle onları sağlıklı bir şekilde yönlendirmekle toplumsal huzurun sağlanmasına katkıda bulunulabiliyor” dedi.
 
Emniyet Müdürü Bektaş şunları söyledi; “Cevat paşa ilköğretim okulumuzda bütün çocuklarımıza mektup gönderiyoruz. “Yaşayan kent yaşanacak kent” projesini başlatıyoruz. Buda toplumla ilişkilerin bir yolu. Temel amaç polisin suç olmadan önlemek ve vatandaşın kamu vicdanını rahatlatmaktır. Son dönemde gelişen sistem olayları olmadan önce engellemektir. Bu anlamda Çanakkale başarılıdır.”
 
 
“Hırsızlıkları önlüyoruz”
Ziyarette bir gazetecinin hırsızlık olayları ile ilgili sorusuna yanıt veren İl Emniyet Müdür Bektaş; “Hırsızlıkları önlüyoruz. Birkaç tane oluyorsa birçoğu çalışmalarla önleniyor. Olaylara sayısal olarak baktığımızda çok az. Çanakkale bu konuda şanslı. Ufak tefek açıktan hırsızlık oluyor. Daha önce evlere hırsızlık oluyordu ama şebekeyi yakaladık. Artık bunlar olmuyor. Vatandaşlarımızdan beklediğimiz bildiğiniz gibi komşuna sahip çık projemiz var. Halkımıza apartmanda girişten zile basıldığında kontrol edin diyoruz. Son zamanlarda kontur dolandırıcılığı bizi rahatsız ediyor. Bu konuda çok tedbir aldık. Olmadan önce engelliyoruz. Bankamatiklerde de önlemler alıyoruz. Vatandaşlarımız zarara uğramadan önlemeye çalışıyoruz. Bu konuda da başarılı oluyoruz” dedi.
 
“Huzurlu kent Çanakkale”
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan da Çanakkale’nin huzurlu bir kent olduğuna dikkat çekerek; “Bazı yerlerde Çanakkale suç oranı yüksek olarak çıkıyor, yazılıyor. Ama bunlar gerçeği yansıtmıyor. Sadece merkez değil, ilçelerde de huzur hakim. Belki küçük hırsızlıklar oluyor ama köklü soygun söz konusu değil. Çanakkale de geç saatlerde rahatlıkla sokakta dolaşabiliyorsan huzur odur. İnsanlar rahat geziyorsa gönül rahatlığı ile geziyorsa kadın çocuk herkes rahat geziyorsa bu huzurun göstergesidir. Ufak tefek hırsızlıklarında gereğini emniyet yapıyordur” dedi.
Paylaş