havadurum

Organik pazar organizasyonunda sona doğru

Çanakkale’de kurulması planlanan organik pazar için yetkililer bir araya geldi. Görüşme sonucunda organik pazarın Esenler Mahallesi’ndeki pazar yerinde kurulması için görüş birliğine varılırken, söz konusu pazarın açılışının ise yaz aylarında gerçekleşmesi uygun görüldü.

1037
Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus, Ekolojik Üreticiler Derneği Başkanı Levent Gürsel Alev ve üreticiler, organik pazar için Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ile bir görüşme yaptı. Organik pazarın masaya yatırıldığı görüşme ile ilgili bilgi veren Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus; “Pazar yerinin kurulacağı yer normal pazarların dışında olacak. 100-200 kişi arasında üreticilerden oluşacak. Cumartesi kurulan pazar daha uygun görüldü” dedi.
 
Çanakkale Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus, Ekolojik Üreticiler Derneği Başkanı Levent Gürsel Alev ve üyeleri, üreticiler,  Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’la bir araya geldi. Toplantıda kurulması düşünülen Organik Pazar konusu masaya yatırıldı. Yapılan görüşme sonucunda Organik Pazar’ın Esenler Mahallesindeki pazar yerinde kurulacağı, gerekli prosedürün de yaz aylarına kadar tamamlanması konusunda anlaşmaya varıldı.
 
Ziraat Odası Başkanı İlhan Ulus gelişmeleri memnuniyet verici olarak değerlendirdi. Ulus şunları söyledi; “Ekolojik üreticiler derneğinden arkadaşlarımız ve üreticilerle birlikte Belediye Başkanımızla görüştük. Projelerini anlattılar. Eceabat Yalova köyünde üreticilerimiz var. İlk aşamada onlarla birlikte daha sonra Gökçeada ve Ayvacık’ta organik tarım yapan arkadaşlarla birlikte yeni bir pazar oluşturma üzerine prensipte anlaşmaya vardık. Önümüzdeki günlerde ekolojik üreticiler derneği projeyi hazırlayıp Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’a sunacaklar. Ondan sonra da Çanakkale bölgesinde organik tarımla ilgili ne yapılabilir bu değerlendirilecek. Konu belediye meclisinde değerlendirilecek. Organik Pazar, Çanakkale merkez ve ilçelerini de kapsayacak.”
 
“Yaz aylarına yetişecek”
Organik Pazar’ın kurulum işlemlerinin yaz aylarına kadar tamamlanacağını ifade eden Ziraat odası Başkanı İlhan Ulus, “Pazar yerinin kurulacağı yer normal pazarların dışında olacak. 100-200 kişi arasında üreticilerden oluşacak. Esenler Mahallesindeki pazar yerinde olabilir. Cumartesi kurulan pazar daha küçük alana sahip o nedenle orası daha uygun görüldü. Organik Pazarın tüm pazarlardan ayrı bir günde kurulması üzerinde anlaşmaya varıldı. Yaza yetişmesi için özen gösteriyoruz” dedi.
Paylaş