Önder: “Seçimler için kolları sıvadık”

CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, erkene alınan 2013 yerel seçimleri için çalışmaya başladıklarını söyledi. Gazetemize yaptığı ziyarette Merkez İlçe olarak yaptıkları çalışmalarının ayrıntılarını kamuoyu ile paylaştı.

379
CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, Genel Merkez tarafından belirlenen ‘Stratejik Plan’ çerçevesinde çalışmalara başladıklarını bildirdi. Erkene alınan seçimler için startı verdiklerini belirten Başkan Önder; apartmanlardan, sitelere, sitelerden mahallelere kadar her birimde sıkı bir şekilde örgütlenme çalışması yaptıklarını söyledi. İlk olarak sandık sorumluluklarını belirlediklerini belirten Önder, 25 kişilik bir ekiple de parti içi eğitimlere ağırlık vereceklerini anlattı.
 
Site ve kahve toplantılarının da başlayacağını belirten Önder, “Halka nasıl ulaşırız ve halkın sorunlarını en iyi şekilde nasıl tespit ederiz sorularına cevap bulmak ile işe başlayacağız. Çanakkale’de yüz yüze görüşmediğimiz hiçbir kimse kalmayacak. Çözülmeyen sorunlar varsa bunları da tespit ederek gereğinin yapılamasını sağlayacağız” dedi.
 
 
CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, Genel Merkez tarafından belirlenen ‘Stratejik Plan’ çerçevesinde çalışmalarına başladıklarını anlattı. 2014’den, bir yıl geriye alınan seçimler için startı verdiklerini belirten Başkan Önder; apartmanlardan, sitelere, sitelerden mahallelere kadar her birimde sıkı bir şekilde örgütlenme çalışması yaptıklarını söyledi. İlk olarak sandık sorumluluklarını belirlediklerini belirten Önder, 25 kişilik bir ekiple de parti içi eğitimlere ağırlık vereceklerini anlattı.
Site ve kahve toplantılarının da başlayacağını belirten Önder, “Halka nasıl ulaşırız ve halkın sorunlarını en iyi şekilde nasıl tespit ederizle işe başlayacağız. Çanakkale’de yüz yüze görüşmediğimiz hiçbir kimse kalmayacak. Çözülmeyen sorunlar varsa bunları da tespit ederek gereğinin yapılamasını sağlayacağız” dedi.
 
Ekip çalışmasına da çok büyük önem verdiğini söyleyen Başkan Önder, “Biz ekip olarak, yeniden belediyeyi ve yerel yönetimleri kazanmak için üstün bir gayretle çalışacağız. Ve kazanacağız. Üzerimize düşen görevi en iyi şekilde yerine getireceğiz. Partimizi bu anlamda büyütüp, güçlendireceğiz. Aramıza yeni arkadaşları da katacağız. Genel Merkezimizin de dediği gibi: “yerel yönetimler yerel iktidarların odakları değil, yerel demokrasi odaklarıdır” bu parolayla mevzimizi koruyacağız” diye konuştu.
 
CHP’nin her koşulda çalışma ve üretme birikim ve yeteneğine sahip olduğunu belirten Önder, mevcut belediyelerin çalışmalarının da buna somut birer örnek olduğunu anlattı. Başkan Önder; “Bizler, geçmişte olduğu gibi bugün ve gelecekte de, yurttaşlarımızın ve ülkemizin hak ve yararının üstünde hiçbir şey görmeyen bir anlayışla, halk için halkla beraber çalışmaya ve üretmeye devam edeceğiz” diyerek, hedeflerine erişmek için çalışmaya başladıklarını söyledi.
 
CHP olarak genelde ve de yerelde en büyük sorun olarak eğitim sistemini gördüklerini de sözlerine ekleyen Başkan Önder bunu için de çalışmalarının hazır olduğunu belirtti. 4+4+4 sisteminin gelecek nesillere vurulan bir darbe olduğun belirten Önder; bunun için yapılan çalışmaları da ortaya koydu.
 
 
CHP EĞİTİM SİSTEMİNDE 1+8+4 ÖNGÖRÜYOR
Eğitim, çoçuğun; kişiliğinin gelişmesine, iyi yurttaş olmasına, toplumsal ve kültürel gelişmesine, dolayısıyla ülke ekonomisinin gereği vasıflı işgücünün yetiştirilmesini sağlar.
 
Hedef eşitlik ve niteliğin arttırılmasıdır. Zorunlu eğitim 8 yıl kesintisiz olmalıdır.
 
Kesintisiz eğitim her çocuk için aynı müfredatın uygulanması demektir. Henüz küçük yaşta meslek seçme yönelimine zorlamak öğrenciyi zor durumda bırakmak demektir. Bu da eğitimin kalitesini düşürecektir.
 
İletişim, Yabancı dil, Matematik, Bilim ve Teknoloji Yeterliliği, Dijital Yeterlilik, Öğrenmeyi Öğrenme, Yurttaşlık Odaklı Beceriler, Girişim Yeterliliği, Kültürel Farkındalık ve ifade yeterliliğine sahip olmalıdır. Çocuklarımız bu uygulama ile temel yeterliliklerde gerekli olgunluğa erişecektir.
 
SONUÇ OLARAK:
. Parasız eğitim için katkı payına son verilmelidir
. Tam gün eğitime geçilmeli
. Birleştirilmiş sınıf uygulamasına son verilmelidir.
. Öğretmen ve yöneticiler gereken teknolojilere uyum sağlayabilmeli
. Okullar arasında eşitlik sağlanmalı
. Kültürel etkinlikler geliştirilmeli 
 Spor alanları genişletilmeli
. Teknolojik alt yapı kurulmalıdır.
 
CHP bu nedenlerle; 1 yılı zorunlu ve parasız okul öncesi eğitim. 8 yıl kesintisiz temel eğitim. 4 yıl lise düzeyinde eğitim önermekte ve istemektedir.
Paylaş