havadurum

Öğretmen Okulları 164. yaşında

Öğretmen Okulları"nın kuruluşunun 164. yıldönümü kutlama programı düzenlendi.

531
 
Mehmet Akif Ersoy Tiyatro Salonu’nda Çanakkale Anadolu Öğretmen Lisesi tarafından Öğretmen Okulları’nın kuruluşunun 164. yıldönümü kutlama programı gerçekleştirildi. Programa AKP Çanakkale Milletvekili İsmail Kaşdemir, Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, Belediye Başkan Vekili  Belgin Akpınar, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş, öğretmen ve öğrenciler katıldı.
 
Programda, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın ardından konuşma yapan Çanakkale Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Nihat Mutlu, “Tarihimizde bir çok eğitim kurumu olmakla birlikte, bugünkü anlamda öğretmen yetiştiren ilk kurum 16 Mart 1848 yılında kurulmuş Milli Eğitim Bakanlığımızca bu tarih 1995 yılından beri her yıl 16 Martta öğretmen okullarının kuruluş yıldönümü olarak kutlanmıştır. Öğretmenlik saygın ve kutsal bir meslektir, öğretmen liderlik özelliği taşımakta ve milletini çağdaş uygarlık seviyesine çıkmasında bu rolüyle en kıdemli yer tutmaktadır. Her 16 Mart öğretmene minnet ve şükran duygularımızın tekrarladığı, öğretmen adaylarımız mesleki heyecanlarının tazelendiği, öğretmen yetiştirmede yeni yaklaşım ve anlayışların tartışmaya açıldığı önemli bir gün haline getirilmiştir. İlimiz merkezinde geçen yıl eğitim öğretime başlayan Anadolu Öğretmen Lisemiz hazırladığı ikinci kutlama programı ile sizlerle olmanın heyecanı içindedir. Gayretimiz iki gün sonra kutlayacağımız Çanakkale Deniz Zaferi’nin yıldönümünde, bu topraklarda şehit olan öğretmen ve öğretmen adaylarına layık olabilmektir. Çanakkale Anadolu Öğretmen Lisesi olarak en büyük gayemiz, öğrencilerimizi başöğretmenimiz Mustafa Kemal Atatürk’ün inkılaplarına bağlı vatanını, milletini, bayrağını seven milli manevi değerlerini özümsemiş, hür ve bilimsel düşünce gücüne geniş bir Dünya görüşüne sahip, insan haklarına saygılı, topluma karşı sorumluluk duyan, yapıcı ve verimli insan olarak yetiştirmektir” dedi.
 
Konuşmanın ardından,  anlatan sinevizyon gösterisi sunumu ve müzik dinletisi yapıldı. Ardından ilköğretim, ortaöğretim ve liseler arası şiir, resim ve komposizyonda dereceye giren öğrencilere plaketleri verildi.
 
Paylaş