havadurum

Öcüt; “Çevre konusunda genel bilgilendirmelerde bulunuyoruz”

İl Müftüsü İbrahim Öcüt, çevre felaketlerinin yaşandığı Çanakkale’de vatandaşlara çevre konusunda vaaz verdi. Müftü Öcüt’e yönelttiğimiz Kazdağlarında yaşanabilecek çevre felaketlerine ilişkin sorumuzu “özelde bir değerlendirme yapmak bizim işimiz” değildir şeklinde cevapladı.

449
Bir yandan Kazdağları’nda altın arama çalışmaları nedeniyle çevre felaketleri yaşanırken, diğer yandan Cuma Namazı’nı kılmak için Fatih Camisi’ne giden vatandaşlara doğa sevgisi aşılamak için vaaz verildi. İl Müftüsü İbrahim Öcüt, Fatih Camii’ndeki Cuma hutbesinde cemaate genel anlamda doğa ile ilgili bilgiler verdi. Ancak vaaz sonrası, yaşanan çevre sorunları konusunda görüşlerini almak için yaptığımız iletişimde müftü sessiz kalmayı tercih etti.
 
Yaşanan çevre sorunları küresel ısınma konusuna bağlı olarak yaşanan çeşitli olaylar konusunda Müftü Öcüt; “Çevre sorunu hepimizin sorunu. Bütün canlılara karşı bizim görevimiz var. Çevre konusunda genel bir yaklaşıma sahibiz . Kazdağları özelinde bir değerlendirme yapmak uygun olmaz”şeklinde bir değerlendirme yaptı.
Paylaş