havadurum

Kutlamalar iptal

Gençlik ve Spor Bakanlığı 19 Mayıs kutlamaları çerçevesinde yapılması planlanan tüm konser etkinliklerinin kaldırıldığını açıkladı

589
Bakan Kılıç, iptal gerekçesi olarak Hatay`ın Reyhanlı İlçesi`ndeki patlama ve içinde bulunulan sürecin hassasiyetini gösterdi.

Kılıç konuyla ilgili şöyle konuştu: "19 Mayıs kutlamalarında bir değişikliğe gitmek zorundayız. 40 ilimizin 19 Mayıs törenlerinin en coşkulu şekilde geçmesi için organize edilen halk konserleri vardı. Türkiye`nin değişik illerinde değişik sanatçılar sahne alacaktı. Hem gençlerimize, hem de halka açık etkinliklerde Gazi Mustafa Kemal Atatürk`ü ve onun Türk gençliğine armağını olan `Gençlik ve Spor Bayramı`nı en coşkulu biçimde kutlamaya yönelik hazırlıklarımızı tamamlamış bulunmaktayız.
 
"Konserler iptal edildi "
Hatay`ın Reyhanlı ilçesinde yaşanan çok acı bir hadise var. 50 vatandaşımızı ebediyete uğurladık. Oradaki vatandaşlarımızın aziz hatırlarına saygı, içinden geçilen sürecin hassasiyeti ve yine İstanbul`da hafta sonu oynanan derbi sonrasında hayatını kaybeden genç kardeşimizin de hatırasını canlı tutmak adına toplumsal hassasiyetlerin bir gereği olarak, illerdeki halk konserlerini bugün itibariyle iptal ettik."
Paylaş