Kulüpler rahatlayacak!

Futbol Federasyonu yeni sezon öncesi disiplin uygulamaları ile lig ve kupa statülerinde takımlara esneklik sağlayacak yeni düzenlemeler için kolları sıvadı. Ayrıca, kulüplerin gelirleri de artacak.

578
Yapılacak talimat değişiklikleri TFF yönetim kurulu tarafından da onaylandığı takdirde, geçmiş sezonlarda eleştirilen pek çok konu kulüpler lehine düzeltilmiş olacak. Özellikle çirkin ve kötü tezahürat konusunda geçen sezonun ikinci yarısında yapılan değişiklik neticesinde pek çok kulüp maçlarını seyircisiz (kadın ve çocuklar hariç) oynamak zorunda kalırken, ciddi bir hasılat kaybına uğramış, bir anlamda taraftarın tamamı cezalandırılmıştı. Çirkin ve kötü tezahüratın kıstaslarında geri adım atmayan federasyon, eylemin süresiyle ilgili düzenleme yapmayacak. Ancak en önemli değişiklik stadın tamamının değil, küfür tespit edilen tribünün kapatılması olacak. Dördüncü kez aynı tribün kötü ve çirkin tezahürata devam ederse, bu kez fatura tüm stada kesilecek. Ancak geçmiş yıllardaki uygulamaların aksine bu defa maçlar kadın ve çocuklara değil, boş tribünlere oynanacak.
 
Para cezası azalacak
Yapılacak bir başka değişiklik ise para cezalarının azaltılması olacak. 40 bin liradan başlayıp, 300 bin liraya kadar yükselen cezalarda önemli bir indirim yapılacak. Aynı madde tüm profesyonel liglerde değişen para oranlarıyla uygulanacak.
Paylaş