havadurum

Kocayayla Enginuz İlköğretim Okulu açıldı

Temeli, 3 yıl önce dönemin Valisi Abdülkadir Atalık ve Kale Grubu Onursal Başkanı Dr. İbrahim Bodur`un katıldığı törenle atılan Kocayayla Enginuz İlköğretim Okulu, törenle açıldı.

511
Çan Köylere Hizmet Götürme Birliği`nden 150 bin, köy halkından 100 bin ve kalan kısmı da Kocayayla Yağlı Pehlivan Güreşleri`nin güreş ağaları Ehliman Uz ile Bora Engin`in katkılarıyla 650 bin liraya mal olan okulun açılışını, Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, AKP Çanakkale Milletvekilleri Mehmet Daniş ve İsmail Kaşdemir, Çan Kaymakamı Hasan Gözen, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Şaban Karataş ve iş adamı Boran Engin birlikte yaptı.
 
215 öğrencisi bulunan ve 14 öğretmenin görev yaptığı iki katlı okulda 8 derslik bulunuyor. Okulun sıhhi tesisat ve seramik döşeme işlemlerini ise Kale Grubu Onursal Başkanı Dr. İbrahim Bodur, karşıladı. Kocayayla Köyü Muhtarı Ali Azap, Kale Grubu Onursal Başkanı Bodur, Kocayayla Güreşleri ağaları Ehliman Uz ve Bora Engin ile köylülere katkılarından dolayı teşekkür etti.
 
Törene, Vali Yardımcısı Canan Hançer Baştürk, Valilik Özel Kalem Müdürü Mahmut Akkuş, AKP İl Başkanı Muzaffer Kutlu, İlçe Başkanı Mustafa Karagöz, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Nüammer Uslu, Çan Garnizon ve Jandarma Komutanı Jandarma Yüzbaşı Necip Sercan Canbaz, Çan Belediye Başkanı Abdurrahman Kuzu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Osman Özkan, İlçe Emniyet Müdürü Hakan Nakışyapar, AKP Çan İl Genel Meclisi üyeleri Üsrev Damar ve Şerafettin Bal ve köylüler katıldı. Törenin ardından katılanlara pilav ikram edildi. Bu arada Vali Tuna, köylü kadınlarla sohbet etti, sorunları hakkında bilgi aldı.
Paylaş