havadurum

Kepez CHP’de yüzler gülüyor

26 Kasım tarihinde görevden alınan Kepez belde yönetimi ve Belde Başkanı Birol Arslan`ın göreve geri iade edilmeleri yüzleri güldürdü. Dün CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, Kepez belde örgütünü ziyaret ederek “hayırlı olsun” dedi. Sarıbaş, “Bizler ifade özgürlüğünü savunuyorsak, yaşam tarzına müdahale edilmemesi gerektiğini savunuyorsak, bütün insanların özgürce düşüncelerini ifade etmelerine imkan ve olanak sağlamalıyız” dedi.

998
 
Kepez`de 24 Kasım Öğretmenler Günü etkinlikleri çerçevesinde düzenlenen “Başöğretmen Atatürk” konulu panelin izinsiz olduğu gerekçesi ile Merkez İlçe Başkanlığı tarafından görevden alınan Kepez Belde Başkanı Birol Arslan ve yönetiminin tekrar göreve iade edilmesi Kepez`de sevinçle karşılandı. Kepez Belde Başkanlığı`nı dün ziyaret eden CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, kalabalık bir partili topluluğu tarafından karşılandı. Ziyarette ilk konuşmayı yapan Kepez Belde Başkanı Birol Arslan, kendisine destek verenlere teşekkür etti. Arslan, “Belde örgütümüz 26 Kasım tarihi itibariyle görevden alınmıştı. 24 Aralık tarihinde tekrar görevine iade oldu. Bu süreçte bizleri hiç yalnız bırakmayan öncelikle sayın Milletvekilimiz Ali Sarıbaş`a, Belediye Başkanım sayın Ömer Faruk Mutan`a, Çanakkale Belediye Başkanım sayın Ülgür Gökhan`a, Çanakkale belediye başkan aday adayımız sayın Cem Belli`ye ve Kepez örgütüne, tüm Çanakkalelilere çok teşekkür ederim. Dünü konuşmak istemiyorum, önümüze bakmalıyız. Önümüzde çok maç var. Başarılar elde etme adına şimdiden herkese çok çalışma sözü veriyorum. Kepez`de çok daha güçlenerek iktidarımızı sürdüreceğimize söz veriyorum. Öncelikle 30 Mart seçimleri, ardından Cumhurbaşkanlığı seçimleri ve genel seçimlede Kepez`deki iktidarımızı oylarımızı artırarak sürdüreceğiz. Nisan ayında göreve gelmiştik, görevden alınıncaya kadar, sizler bize destek oldunuz. `Kaldığımız yerden` demeyeceğim, zaten görevimizin başındaydık. Hizmet için yönetici ya da başkan olmanın bir önemi yok. Biz Cumhuriyet Halk Partisi`nin Kepez belde üyeleri olarak çalışmalarımıza devam ettik. Bundan sonra da aynı şekilde devam edeceğiz” dedi.
 
 
“Fikir özgürlüğünü savunmaya devam edeceğiz”
Burada konuşma yapan CHP Çanakkale Milletvekili Ali Sarıbaş, “Bu yeni bir selamlaşma değil. Bu arkadaşlarımızın tekrar yeni bir heyecan ile görevlerinin başına gelmeleridir. Cumhuriyet Halk Partisi`nin her kadrosu, demokrasiyi içine sindirmiştir, seçimle gelen seçimle gider düşüncesi partimizin her kademisinde işletilmiştir” dedi. “Bizler demokrasiye inanmış, demokratik kuralları içine sindirmiş ve tüm Türkiye`ye bu mesajı vererek iktidara gelmeye çalışıyoruz” diyen Sarıbaş, “Şunu bilmeliyiz ki, bir milletvekilinin, halkın seçtiği bir milletvekilinin sesi kısılamaz. Çünkü milletvekilinin tek silahı konuşmak ve demokratik haklarını kendisini seçen insanlar için kullanmaktır. Bizler, kimsenin beyninin içindeki düşüncesini okumaya haiz değiliz. Biz ülkemizde insanların düşüncelerine saygı duymaktan yanayız. Her insan, her panelde, her ortamda dilediği gibi konuşma hakkına sahiptir. Seçilmiş insanların tek hakkı konuşabilme özgürlüğüdür. CHP meclisteki dokunulmazlıkların kaldırılmasını isterken, sadece ifade özgürlüğüne karşı yapılacak baskılara karşı bir dokunulmazlık olması gerektiğini ifade etmişti. Yani, fikir özgürlüğü dışındaki tüm dokunulmazlıkların kaldırılmasını isterken, bunu örgütsel pratiğinde de hayata geçirmektedir. O gün arkadaşımızın söylediği beddua bugün televizyonlarda aralarında başbakanın da bulunduğu çok kimse tarafından izleniyor. Hukukta beddua okumak bir suç değildir. Bedduayı yapılan insan, demokratik hakkını kullanarak siyaseten cevap verme hakkına sahiptir. Kimse bir başkasının konuşması nedeni ile susturulmamalıdır. Buna kimsenin hakkı yoktur. Bizler ifade özgürlüğünü savunuyorsak, yaşam tarzına müdahale edilmemesi gerektiğini savunuyorsak, bütün insanların özgürce düşüncelerini ifade etmelerine imkan ve olanak sağlamalıyız. Bunun arkasında da dimdik bir şekilde durmalıyız ki, konuşan bir Türkiye`yi, insan haklarını uygulayan bir ülkeyi yaşama geçirmeliyiz” şeklinde konuştu.
 
“CHP`li belediyeler başarılı”
“Şunu net bir şekilde söylüyorum ki Çanakkale Belediyesi ve Kepez Belediyesi gibi Çanakkale`deki tüm CHP`li belediyeler başarılıdırlar” diyen Sarıbaş, “Onlar görev süreleri boyunca hem işlerini yaptılar, hem de denetlemeye gelen müfettişlerle uğraştılar. Hiçbir AKP`li belediyeye müfettiş gelmediğini çok iyi biliyorum. Bu şartlar altında bile başaran, esas işkenceyi çeken CHP`li belediye başkanlarımız, örgütleri ile birlikte seçimlerden güçlü bir şekilde çıkacaklardır. Bu bilinç içinde gelin hem bu süreci hızlandırmak, hem bu ülkede demokratik kurallar içinde çalışmalarımızı yapalım. 30 Mart akşamına kadar bire bir kapı kapı çalışmalıyız” ifadelerini kullandı.
Paylaş