havadurum

Kayıp milyonlar tartışmasında 100 bin TL’lik iz

Kepez Belediye Başkanı Ömer Faruk Mutan’ın, beldeye huzurevi için gönderildiğini iddia ettiği 6 milyon lira gündemdeki sıcaklığını koruyor. Merkeze bağlı Kepez beldesine yapılması planlanan huzurevi için gönderilen 6 milyon TL yine İl Genel Meclisi’nde tartışmaya neden oldu.

903
Kentte yaklaşık 1 haftadır tartışma konusu olan huzurevinin proje çizimi için İl Özel İdaresi’ne Haziran ayı içerisinde 100 bin TL bir ödenek gönderilirken, söz konusu huzurevinin yapılması için proje çalışmalarının sürdüğü bildirildi. İl Genel Meclisi toplantısında söz alan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk, gönderilen 100 bin TL’lik ödeneğin bir başlangıç olduğunu ve huzurevi yatırımı içinde arkadan 6 milyon TL’lik paranın gelebileceğini belirterek; “100 bin lira ile bir şey olmaz mı diyeceğiz. Yoksa bu projeyi yapacak mıyız?” dedi.
 
Proje çizimi için 100 bin TL gönderildi
2012 yılında 6 milyon TL’lik bir ödeneğin gelmediğini anımsatan İl Özel İdaresi Mali İşler Müdürü Soner Ateşli; huzurevi projesinin çizdirilmesi için Haziran ayı içerisinde sadece 100 bin TL’lik bir ödeneğin gönderildiğini ifade ederek; “Projelendirme çalışmaları şu anda devam ediyor. Projesi çizilecek ve yapım için 6 milyon TL ödenek geldiği anda da meclisimizi bilgilendireceğim” dedi.
 
AKP’li İl Genel Meclis Üyesi Nurkan Şanda ise proje için gönderilecek olan 6 milyon TL’nin Çanakkale’ye gönderilmeyeceğini, bu paranın huzurevi projesinin yapım işini alacak olan firmaya Ankara’dan gönderileceği bilgisini aldıklarını dile getirdi.
 
 
Merkeze bağlı Kepez beldesine yapılması planlanan huzurevi için gönderilen 6 milyon TL yine İl Genel Meclisi’nde tartışmaya neden oldu. Kentte yaklaşık 1 haftadır tartışma konusu olan huzurevinin proje çizimi için İl Özel İdaresi’ne Haziran ayı içerisinde 100 bin TL bir ödenek gönderilirken, söz konusu huzurevinin yapılması için proje çalışmalarının sürdüğü bildirildi. İl Genel Meclisi toplantısında söz alan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk, gönderilen 100 bin TL’lik ödeneğin bir başlangıç olduğunu ve huzurevi yatırımı içinde arkadan 6 milyon TL’lik paranın gelebileceğini belirterek; “100 bin lira ile bir şey olmaz mı diyeceğiz. Yoksa bu projeyi yapacak mıyız?” dedi.
 
Kepez beldesine yapılması planlanan huzurevi için gönderildiği iddia edilen 6 milyon TL ödenek tartışılmaya devam ediliyor. İl Genel Meclisi’nde yeniden gündeme gelen konu meclis üyeleri arasında da zaman zaman tartışmalara neden oluyor. İl Genel Meclisi’nin Temmuz ayındaki son birleşiminde konuşan İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin; “İl Özel İdaresi’nin karar organıyız. Bize gelen dosyaları görüşüyoruz. Ona göre hep beraber karar veriyoruz. Kepez’deki huzurevi ile ilgili meclis başkanlığımıza herhangi bir dosya ve önerge bu güne kadar gelmemiştir” dedi.
 
 
“Ödenek gelmedi ama proje çizimi için 100 bin TL gönderildi”
Huzurevi ile ilgili meclis üyelerini bilgilendiren İl Özel İdaresi Mali İşler Müdürü Soner Ateşli, 2012 yılında 6 milyon TL’lik bir ödeneğin gelmediğini anımsatarak; “Sayın Hakkı Öztürk, 2011 yılında Kepez’e yapılacak huzurevi ile ilgili 6 milyon TL ödeneğin İl Özel İdaresi’ne geldiği ve bunun yıl içerisinde kullanılmayarak geri gittiği şeklinde bir haber var demişti. 2011 yılında İl Özel İdaresi’ne Kepez’de yapılacak huzurevi için hiç ödenek gelmemiştir. Keşke gelseydi ve yapabilseydik. Ödeneğin geri gitmesi veya projenin geri gönderildiği şeklinde de bir şey söz konusu değil. 2012 yılında 6 milyon TL ödenek kesinlikle gelmemiştir. Keşke gelseydi” dedi.
 
Huzurevi Projesi’nin çizdirilmesi için Haziran ayı içerisinde sadece 100 bin TL’lik bir ödeneğin gönderildiğini kaydeden Ateşli; “Bu işin gerçekleşmesi için idareler elinden gelen tüm çabayı gösteriyor. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü’müzde uğraşıyor. Projesinin çizdirilmesi için Haziran ayı içerisinde 6 milyon TL değil, 100 bin TL bir ödenek bize gönderildi. Projelendirme çalışmaları şu anda devam ediyor. Projesi çizilecek ve yapım için 6 milyon TL ödenek geldiği anda da meclisimizi bilgilendireceğim” diye konuştu.
 
 
“100 bin lira ile bir şey olmaz mı diyeceğiz”
Yaşanan duruma tepki gösteren CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Hakkı Öztürk ise; “İlgili müdürlüklere talimat verilip bu işin ne olduğunu araştırılması gerekiyordu. Sayın başkanımız araştırmış ve cevap verdiniz. Evet 100 bin TL gelmiş dediniz. Bu başlangıçtır. Eğer bu proje başlanırsa, arkasından bunun yatırımı için parası gelecektir. Yani yok bir şey, 100 bin lira geldi atın parayı gitsin. 100 bin lira ile bir şey olmaz mı diyeceğiz. Yoksa bu projeyi yapacak mıyız?” şeklinde konuştu.
 
 
“6 milyon TL Çanakkale’ye gönderilmeyecek”
Proje için gönderilecek olan 6 milyon TL’nin Çanakkale’ye gönderilmeyeceğini, bu paranın huzurevi projesinin yapım işini alacak olan firmaya Ankara’dan gönderileceğini kaydeden AKP’li İl Genel Meclis Üyesi Nurkan Şanda; “Proje geçen sene yürütülmeye başlamıştı. Yer arama çalışmaları başladı ve daha sonra projenin hayata geçirilmesi için bir ödenek talep edilmişti. Geçen sene yerin tespiti yapıldı. Bu sene ise 100 bin liranın proje çalışması için aktarıldığını ve geri kalan 6 milyon TL’nin ise Çanakkale’ye gönderilmeyeceğini öğrendim. Aileden Sorumlu Sosyal İşler Bakanı tarafından, proje bedelinin Ankara’dan huzurevi projesini alacak olan firmaya ödemesi yapılacağı bilgisi aktarıldı. Proje çalışmaları daha devam ediyor” dedi.
 
 
“Gelen ödenekler hakkında meclisimiz zamanında bilgilendirilmeli”
6 milyon TL’lik bir yatırım projesinin yapılması için gönderilen 100 bin TL ödenek ile ilgili meclisin zamanında bilgilendirilmesi gerektiğini vurgulayan MHP’li İl Genel Meclis Üyesi Halil Rüştü Akgün; “İl Genel Meclisi noter makamı değildir. İl Genel Meclisi bir karar organıdır. Yapılacak olan yatırım ile ilgili karar organıdır. Konu ile ilgili karar alabilmek için o konunun geçmişini, nedenlerini ve sonuçlarını iyi bilmek gerekir. Konunun ilgilileri ile meclis üyelerinin bilgi alışverişinde bulunması zorunluluktur. Gönderilen 100 bin lira, 6 milyon yatırımın projesini yapmak için gelmiştir. Bu gelen para ile ilgili zamanında meclise bilgi verilmesi gerekirdi diye düşünüyorum. İl Özel İdare binası ihale edildi. Ne durumda olduğunu biliyor muyuz? Bilmiyoruz? Bilgilendirilmek bizim hakkımızdır. Onun için alınan kararların daha sağlıklı olabilmesi için bilgi alışverişinin göz ardı edilmemesi lazım” dedi.
Paylaş