havadurum

Katılım şartnamesi, katılımı engelliyor

49. Uluslararası Troia Festivali Afiş yarışması şartnamesi eleştirilere konu oldu. Şartnameye göre yarışmaya sadece Grafikerler Derneği üyeleri ve okulların grafiker bölümü öğrencilerinin katılması şartı katılımın dar bir kesim ile sınırlı tutulması, özellikle uluslararası bir festivale uluslararası katılımın engellenmesi olarak yorumlandı.

573
Çanakkale Belediyesi Uluslararası 49. Troia festivali afiş yarışma şartnamesi açıklandı. Ancak şartnamede yer alan“Yarışma, Grafikerler Meslek Kuruluşu üyelerine, grafik tasarım / görsel iletişim tasarımı bölümü mezunlarına ve öğrencilerine açıktır” maddesi katılımcılığı engelliyor.
 
Uluslararası festivale katılımın kısıtlı tutulması tasarımcılarında tepkisini çekiyor. Afiş yarışmasının bir meslek kuruluşuna mal edilmesinin festival afişinin özgünlüğüne gölge düşürdüğü belirtiliyor. Bu konuda çalışma yapan fakat ilgili şartları taşımadığı için katılım gösteremeyecek olan bu alanda emek vermiş kesimler, getirilen kriterin tekrar gözden geçirilmesini istediler.
Paylaş