havadurum

Kararlar beklendiği gibi

10 aydır Metris’te yatan Aziz Yıldırım’ı Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu sportif açıdan suçsuz buldu. Tüm kulüpler aklandı...

505
PFDK soruşturmada ismi geçen kulüpler ve kişiler hakkındaki kararını açıkladı. Şike soruşturması kapsamında Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım’a ceza verilmezken. Şekip Mosturoğluna 1 yıl, İlhan Ekşioğluna 3 yıl, Cemil Turan`a 1 yıl Hak Mahrumiyeti, İbrahim Akın`a  3 yıl müsabakalardan men cezası verdi.
 
Profesyonel  Futbol Disiplin Kurulu, futbolda şike davasına yönelik incelemeleri sonunda aldığı kararları açıkladı. PFDK`nın incelemesi sonucunda hiçbir kulübe ceza verilmedi. Bunun yanı sıra halen Metris Cezaevi`nde tutuklu bulunan Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım`a da ceza gelmedi. Trabzonspor Başkanı Sadri Şener ve Trabzonspor Asbaşkanı Nevzat Şakar ile eski Beşiktaş yöneticisi Serdal Adalı ve Beşiktaş Teknik Direktörü Tayfur Havutçu`ya da ceza verilmedi. Ancak, Fenerbahçe yöneticilerinden İlhan Ekşioğlu`na 3 yıl, Şekip Mosturoğlu`na 1 yıl, Altyapı Sorumlusu Cemil Turan`a ise 1 yıl hak mahrumiyeti cezası verildi.
 
Futbolculardan ise İbrahim Akın`a 3, Serdar Kulbilge`ye 2 yıl ceza veren PFDK, Ümit Karan`ı da 2 yılla cezalandırdı. Bu arada ceza alan isimlerden 8 tanesine `teşebbüsten` ceza verilirken İbrahim Akın ile iddianamede İbrahim Akın`a para götürdüğü öne sürülen Ahmet Çelebi`ye `Fenerbahçe-İBB maçının skorunu etkilemekten` ceza verilmesi dikkat çekti.
Paylaş