havadurum

Karabiga 2012’ye kilitlendi

Biga ilçesine bağlı Karabiga Beldesi Belediye Başkanı Muzaffer Karataş, inşaat sektörünün beldede giderek geliştiğini söyledi.

487
Karataş yaptığı açıklamada, inşaat sektöründe yaşanan artışın, beldenin gelişmesinin ve nüfusunun artışının bir göstergesi olduğunu kaydetti. Son dönemde sanayi alanında bölgede yaşanan gelişmelerin beldedeki konut ihtiyacını ön plana çıkarttığını kaydeden Karataş, ``2012 yılında Karabiga beldesini ulaşım, sanayi ve inşaat sektöründe hareketli günler bekliyor`` dedi.
 
Biga`da uzun yıllardır hizmet veren Gençoğlu İnşaat firması yetkilisi Gürol Gençoğlu da, babası Hamdi Gençoğlu tarafından 1976 yılında kurulan firma kapsamında bugüne kadar birçok okul, köprü ve konut yaptıklarını söyledi. Kardeşiyle birlikte Karabiga`da babasının adını verdikleri bir konak yaptıklarını ifade eden Gençoğlu, ``Hamdibey Konağı ismini verdiğimiz yapının inşaatını geçtiğimiz ağustos ayında tamamladık. Karabiga`ya yakışır bir şekilde yaptığımız yatırım için burasını seçme sebebimiz, bölgenin artan değeri ve ulaşım sorunu olmayan bir cazibe merkezi haline gelmesidir. Hamdibey Konağı adını verdiğimiz bu yapıyı örnek bir çalışma olarak yaptık. Firma olarak talep gelmesi halinde Osmanlı mimarisi izlerini taşıyan buna benzer yapıları beldede yapabiliriz`` diye konuştu.
Paylaş