havadurum

Vali Aktaş 1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı etkinliklerine katıldı

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 98’inci yıl dönümü kutlamaları sebebiyle Çanakkale Boğazı'nda GESTAŞ’a ait “Kilitbahir” adlı gemide tören gerçekleştirildi.

393

Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın 98. yıl dönümü dolayısıyla düzenlenen törene Vali İlhami Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Çanakkale Belediye Başkan V. Nurcan Bingöl, İl Emniyet Müdürü Selim Arıcı, İl Jandarma Komutanı J. Albay Sadi Akman, Sahil Güvenlik Batı Marmara Grup Komutanı SG. Yb. Ercan Oran, İl Sağlık Müdürü Op. Dr. Gökhan Baştürk, Jandarma Eğitim Merkez Komutanı J. Albay Ufuk Yetiş, Çanakkale Bölge Liman Başkanı Mehmet Kürşat Biçici, kurum müdürleri ve ilgili kurum personelleri katılım sağladı.

Şehitlerimizi andılar

Törende; Vali Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen ve Çanakkale Belediye Başkan V. Nurcan Bingöl, Deniz Şehitleri anısına Çanakkale Boğazı’na çelenk bırakarak Aziz Şehitlerimiz için dua edip Şehitlerimizi rahmet, minnet ve şükranla yad ettiler.

Hatıra fotoğrafı çektirdiler

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı programı kapsamında Kıyı Emniyeti Çanakkale Müdürlüğüne bağlı römorkörlerin su gösterilerinin izlenmesinin ardından Aktaş, Boğaz ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Mustafa Biçen, Çanakkale Belediye Başkan V. Nurcan Bingöl ve beraberindekiler GESTAŞ ve Çanakkale Liman Başkanlığı personeliyle hatıra fotoğrafı çektirdiler.

“Deniz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum”

1 Temmuz Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nın Türk denizciliğinin bağımsızlığının ve egemenliğinin sembolü olduğunu belirten Vali İlhami Aktaş, “Denizcilik ve Kabotaj Bayramı’nı kutluyorum. Bu vesileyle denizciliğimizin gelişmesinde emeği geçenlere şükranlarımı sunuyor, deniz şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyorum” ifadelerini kullandı.

(GÖKHAN ÖZKURNAZ)
Paylaş