havadurum

Kadınlar, şiddete karşı yürümeye çağırdılar

544

 Çanakkale Kadın Platformu tarafından yapılan açıklamada,  ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü’ dolayısı ile düzenlenecek yürüyüşe çağrı yapıldı. Çanakkale Belediyesi Çalışanları Sosyal Tesisleri’nde yapılan açıklamada; “Kadın Platformu olarak 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü saat 19.00’da Golf Çay Bahçesinden İskele Meydanına Meşalelerimizle döviz ve sloganlarımızla yürüyoruz” denildi. Ekonomik krizle birlikte artan yoksulluğa, muhafazakar savaş politikalarına ve kadına karşı şiddete karşı bir araya geleceklerini belirten kadınlar; “Kadın dayanışmasından güç alarak susmuyor, sesimizi, isyanımızı çığlığa dönüştürerek sesleniyoruz” dediler.

  
“Bize dayatılan yoksulluk ve şiddetle yaşamaya alışmamız isteniyor”
Yapılan açıklamada; “Ataerkil kapitalizmin sistematik olarak artırdığı saldırıları, erkek- devlet -sermaye işbirliğinde cinsiyetçi, gerici ve militarist dışavurumlarla biz kadınları daha fazla şiddete ve güvencesizliğe mecbur kılmak istiyor. Ülkemizde tek adam rejimine geçişle birlikte bin bir bedelle kazandığımız haklara dönük saldırılar artarak devam ederken, etkisini gün geçtikçe arttıran ekonomik krizle birlikte bize dayatılan yoksulluk ve şiddetle yaşamaya alışmamız isteniyor. Milliyetçiliği, muhafazakârlığı ve savaş politikalarını arkasına alarak uygulanan neoliberal ekonomik uygulamalar cinsiyet ayrımcılığını pekiştirip derinleştirirken,  AKP iktidarı kadınları eve kapanarak erkeğe ve devlete daha fazla bağımlı hale getirilmesi arayışlarına hız kesmeden devam ediyor” denildi.
 
“Her türlü baskıya karşı susmayacağız”
Kadınları her türlü şiddet ve sindirme politikalarına karşı susmayacakları ifade edilen açıklamada; “Her türlü baskı ve sindirme çabasına rağmen biz kadınlar bugün dünyanın dört bir yanında yine  ‘şiddetin olduğu her yerde direniş de vardır’ diyerek, toplumsal cinsiyet eşitsizliğine, ayrımcılığa, ataerkil toplumsal şiddete, aile içi şiddete, gericiliğe, savaşa, militarizme, ırkçılığa ve faşizme karşı; kadın dayanışmasından güç alarak susmuyor, sesimizi, isyanımızı çığlığa dönüştürerek sesleniyoruz. Yoksulluğa, Güvencesizliğe ve Şiddete Karşı Mücadelede Buluşuyoruz! Bu şiarla, Çanakkale Kadın Platformu olarak 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele ve Dayanışma Günü saat : 19.00 da Golf Çay Bahçesinden İskele Meydanına Meşalelerimizle döviz ve sloganlarımızla yürüyoruz. Eril şiddete hayır diyen tüm Çanakkale halkını bekliyoruz” denildi. 
(Atilla Akın)
Paylaş