havadurum

İzmir'de metro kaza yaptı: raydan çıkıp duvara çarptı

İzmir Bornova'da seyir halindeki metro, Sanayi durağında meydana gelen kaza sonucu raydan çıkarak duvara çarptı. Olayın ardından bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi.

871

İzmir'de bugün meydana gelen olayda, Fahrettin Altay - Evka 3 seferini yapan metro aracı, Sanayi Metro durağında bilinmeyen bir nedenle raydan çıkarak duvara çarptı. Kaza, saat 12.00 sıralarında gerçekleşti ve olay yerine hızla müdahale için çok sayıda ekip sevk edildiği belirtildi. Henüz kazanın nedeniyle ilgili detaylı bilgi verilmezken, yetkililer olayı incelemek üzere çalışmalara başladı. Olayın ardından metro hattında geçici bir aksama yaşanırken, kurtarma çalışmalarının sürdüğü bildirildi

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nın sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, Evka-3 yönünde sefer yapan metro treninin son vagonunun Sanayi İstasyonu girişinde raydan çıktığı ve peron duvarına çarptığı ifade edildi.

Açıklamada, "Yaralı olmaması en büyük sevincimizdir. Kazanın nedeninin belirlenmesi için teknik inceleme başlatılmıştır. Trenin kaldırılması çalışmaları sürmektedir. Tek hattan işletim, 15 dakikada bir servis olacak şekilde devam etmektedir" sözlerine yer verildi.

(Haber Merkezi)

Paylaş