havadurum

İşçinin parasını ödeyemiyordu, şimdi milyonları var...

Bayramiç ilçesi Belediye Başkanlığı, kasasındaki paranın bir kısmını kamu bankasına faize yatırıp, buradan gelecek parayla ilçeye yatırım yapmaya hazırlanıyor. Belediye Başkanı İsmail Sakin Tunçer yaptığı açıklamada, belediyenin kasasında 1 milyon 446 bin lira bulunduğunu, bunun 944 bin lirası için kapalı zarf usulüyle iki kamu bankasından teklif aldıklarını söyledi.

1026
Belediye Başkanı İsmail Sakin Tunçer yaptığı açıklamada, belediyenin kasasında 1 milyon 446 bin lira bulunduğunu, bunun 944 bin lirası için kapalı zarf usulüyle iki kamu bankasından teklif aldıklarını söyledi. Tunçer, yüzde 10.30 faiz oranı veren bankanın teklifini kabul edip, 35 günlük faize gittiklerini belirterek, ``8 yıl önce belediyemiz bırakın bankalara faizle para yatırmayı, işçi ve memur maaşlarını ödeyemiyordu. Belediyemizin tüm bankalardaki hesapları ve mal varlıkları hacizliydi. Bugün ise belediye kasası her ay artı veriyor. Biz de kullanım fazlası paramızı ilçemizde bulunan devlet bankalarından aldığımız kapalı zarf usulüyle faize yatırma kararı aldık`` dedi.
 
Kış mevsiminin aşırı yağışlı ve soğuk olması nedeniyle çalışmalarda aksama olduğunu belirten Tunçer, havaların iyileşmesiyle bankadan gelecek parayı kullanarak ilçenin eksikliklerini gidereceklerini kaydetti.
Paylaş