havadurum

İş dünyası son uçak seferlerini yorumladı

Çanakkale’de iş dünyası yeniden başlayacak olan İstanbul uçak seferlerini değerlendirdi. İstanbul-Çanakkale seferlerinin devamlılığının sağlanabilmesi için güç birliği oluşturulmasının şart olduğunu belirten iş dünyası, kentteki herkesin gerekli özveride bulunması gerektiği yönünde görüş birliğine vardı. İş adamları Çanakkale’nin ekonomik anlamda gelişmesi için ulaşılabilir bir kent olması gerektiğini bunun en önemli yolunun ise havayolu ulaşımı olduğunu bildirdi....

1079
“Herkes üzerine düşeni yapmalı”
Çanakkale-İstanbul arasındaki havayolu ulaşımının yeniden başlaması iş dünyasında olumlu bir gelişme olarak karşılandı. İşadamları önceden yapılan hataların tekrarlanmamsı gerektiği yönünde görüş belirttiler. İş adamları Çanakkale’nin ekonomik anlamda gelişmesi için ulaşılabilir bir kent olması gerektiğini bunun en önemli yolunun ise havayolu ulaşımı olduğunu bildirdiler. İşadamlarının havayolu ulaşımı hakkındaki görüşleri şöyle;
 
Salih Yıldız
“Daha önce de Türk Hava Yolları Genel Müdürü Sayın Temel Kotil,  Anadolu jet sürekli Çanakkale İstanbul seferi yapacağını hatta günde iki defa olacağını söylemişti. Bırakın biz günde iki defa olmasını bir kere bile yok. Anadolu jet, THY hemen hemen kendini buradan çekti.  Bora jet devreye girecek. Haftanın 4 günü olacak. Çanakkale bugüne kadar ulaşımı en zor olan en yakını en uzak olan bir il olarak merkeze Ankara’ya uzak olan bir il olarak düşünülmüştü. İnşallah uçak seferleri bundan sonra ilerde daha da atarak İstanbul ve Çanakkale seferlerinin her gün olma şansını yakalamak ve uygun yerlerde olmasını istiyoruz İş dünyası Yeşilköy`de biliyorsunuz. Çanakkale her geçen gün kendini kabul ettirebilen hem ekonomik, hem sosyal yaşamı ile gelişen öne çıkan bir kent. Hava yolu ulaşımının devamlılığı olmasını istiyoruz. Çanakkale’ye çok söz verildi. Pek tutulmuyor ama hem siyasi hem yerel hem iş dünyası desteklerse bu destekle öyle sanıyorum havayolu ulaşımı baki kalır.”
 
Hüseyin Yalman
“Hava yolu Çanakkale’nin son derece önemli bir ihtiyacı. Önceki  tecrübeden edindiklerimizi önümüze koyarak yürümemiz lazım. Uçağın doldurulması ile ilgili biz bu hizmeti önemli hizmeti doğru değerlendirmeliyiz. Ticari işletme ayakta kalması anlamında.  Borajet’te uçak doluluk oranı koltuk fiyat ücretinin yükselmesini gerektirmediği oranlarda sadece son gün alınıyor sondan bir gün önce alınıyor mantığıyla hareket ederek koltuk fiyatlarını gereksiz yere arttırmamalı. Borajet sorumluluklarını uygulamalı. Borajet için önümüzdeki dönemde uçuşlar da doluluk oranı yükselmeden fiyatlarını son dakika bilet gibi yüksek fiyatla satıyor olmasından dolayı pahalı imajı vardı. Son bilet 190 TL’ye kadar çıkabiliyordu. Bu uygulama dünyanın her yerinde var. Ama uçağın doluluğu ile ilgili uygulanan bir satış politikası bu. Daha önceki uygulamalarda gördük ki uçak % 50’nin altında iken bile son dakika uçuş bileti oranları ile bilet satıldığını gördük. Buda uçağın kullanılışını zorlaştırıyor. Sabiha Gökçen, Çanakkale de uçağı kullananların hedefi değil. Atatürk havalimanı Çanakkale halkının uçmak istediği yerdir. Borajet koltuk fiyat ile ilgili değerlendirmeyi daha gerçekçi yapmalıdır. Çanakkale ile ilgili daha duyarlı olması gerekiyor.”
 
Kaya Üzen
“Uçak seferlerinin devamlı olması için hepimiz elimizi taşın altına koymalıyız. Devamlılığı olmalıdır. Aksi taktirde ekonomimizi ulaşım kolaylığı sağlatamadığımız taktirde harekete geçirmemiz ekonomiyi güçlendirmek mümkün değil. Birbiriyle bağlantılı çarkların hepsinin  birbiriyle uyumlu çalışması gerekiyor. Ben bu işin sürdürülebilir olması için tüm kurum, kuruluş, STK’lar kendine düşen görevi imkanları içerinde yapmalı ve desteklemelidir.”
 
Güven Barış Yüksel
”Havayolu ulaşımı, uçak kesinlikle olması gereken bir ihtiyaç. Tekrar tekrar temcit pilavı gibi ısıtılıp, şu şartlar olursa olur gibi getirilmesi ayıp bir şey. Her şeyden önce Çanakkale hattı için taviz koparmak için geliyorlar bu tavizi kopardıktan sonra gidiyorlar. Bu tavizi kopardıktan sonrada bu firmaların burada kalması lazım. Yoksa biz o firmanın oyuncağı oluruz. Elbette Çanakkale de iş adamları her biri havaalanını gönüllü olarak kullanmakla mükellef olabilirler. Ama üyelerinin aidatlarını o yöne aktarmalarını da günümüz işletmeciliğine uygun bulmuyorum. Bunu biri destekleyecekse devlet desteklemeli. Zaten başka yerlere bunu yapabiliyor.”
Paylaş