havadurum

İş dünyası durgunluktan endişeli

Yerel seçimleri atlatan Türkiye`de önce Cumhurbaşkanlığı daha sonra ise genel seçimlerin yaşanacak olması nedeniyle durgunlaşan piyasa iş dünyasını endişe içerisine soktu.

670
Çanakkale Müteahhitler Birliği Başkanı Hakan Vural, 17 Aralık`tan sonra 31 Mart seçimlerine kadar olan süreçte ülkenin çok gerilmesi nedeniyle ekonomi ve iş dünyasının çok ciddi faturalar ödediğini söyledi. Bu süreçte sektördeki satışların onda bire düştüğünü anımsatan Vural; Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ile birlikte belirsizlik ortamında sektörün olumsuz yönde etkilendiğini belirterek; “17 Aralık`tan sonra 31 Mart seçimlerine kadar olan süreçte ülke çok gerildi. Ekonomi ve iş dünyası olarak bizler çok ciddi faturalar ödedik. O süreçte satışların onda bire düştüğünü görüyoruz. Nisan ve Mayıs ayları piyasa performansı iyiydi. Çünkü, bir seçim süreci atlatılmıştı. Ancak gerek Haziran ayı gerekse Ramazan ayının etkisiyle Temmuz ayı, öncelikle Cumhurbaşkanlığı seçimi gerilimi veya beklentisinden kaynaklı, yine bir belirsizlik ortamına girmiş durumdayız. Burada reel sektör olarak şu an bu faturaları ödemeye başladık” dedi.
 
“Endişe içerisindeyiz”
Seçim sürecinde ülkenin sıkıntılı bir döneme girecek olmasından dolayı endişe içerisinde olduklarının altını çizen Vural; “Bu süreci eğer selametle tamamlarsak en azından Ağustos sonundan itibaren tekrar mutlu günler görebileceğimizi ancak bir şekilde gerilimin artması ülkenin tekrar sıkıntılı bir sürece girmesi durumunda da sıkıntılı süreçleri gerek bizler gerekse de ülkede yaşayan diğer vatandaşlarımızın yaşayacağını gözlemlemekteyiz. Bunun endişesini yaşamaktayız” diye konuştu.
Paylaş