havadurum

İkinci tur seçim heyecanı

344

14 Mayıs tarihinde gerçekleşen 13`üncü Cumhurbaşkanlığı ve 28`inci Dönem Milletvekilliği seçimlerinde hiçbir Cumhurbaşkanı adayının yüzde 50`lik geçememesi üzerine seçimler ikinci tura kaldı. 28 Mayıs (dün) gerçekleşen seçimlerde Cumhur İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve Ak Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu yarıştı. Çanakkale`de sabah saatlerinden itibaren sandıklara giden vatandaşlar, Türkiye`nin 13`üncü Cumhurbaşkanını seçmek için oy kullandı.

İkinci tura kalan seçimlerde Ata İttifakı`nın Cumhurbaşkanı adayı Sinan Oğan Erdoğan`ı destekleyeceğini açıklamasının yanı sıra Zafer Parti`nin Genel Başkanı Ümit Özdağ ise Kılıçdaroğlu`nu destekleyeceklerini açıklamışlardı. Oğan ve Özdağ`ın desteklerini açıklamasının ardından adayların oy oranlarının farklılıkları ise merakla bekleniyordu.

Milletvekilleri oylarını kullandı
İkinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçimleri nedeniyle partisinin genel merkezi tarafından Aksaray`da görevlendirilen CHP Çanakkale Milletvekili İsmet Güneşhan oyunu burada kullandı. Aksaray Hacı Kerim Yardım Ortaokulu`nda oy kullanan Güneşhan, "Vatanımız için sandığa giderek oyumuzu kullandık. Ülkemize, milletimize, şehrimize hayırlı ve uğurlu olsun" dedi. CHP Çanakkale Milletvekili Özgür Ceylan ise Biga`da oyunu kullanarak, "Oyumuzu değişim için kullandık. Oy ver değişsin" diye belirtti. İYİ Parti Çanakkale Milletvekili Rıdvan Uz, Vali Fahrettin Akkutlu Okulu`nda sandığa giderek oyunu kullandı. Ak Parti Çanakkale Milletvekili Ayhan Gider, "Sandıktan ne sonuç çıkarsa çıksın, başımızın tacıdır. Ülkemize hayırlı ve uğurlu olsun" ifadelerini kullandı. Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan ve eşi Hale Gökhan Çanakkale Endüstri Meslek Lisesi`nde oylarını kullandı. Gökhan, "Sandığa gidelim, vatandaşlık görevimizi mutlaka yapalım." şeklinde konuştu.

Oy sayımı dikkatle izlendiSaat 17.00 itibariyle oy kullanma sona erdi. Seçim saatlerinin son dakikalarında oy kullanmak için yurttaşların okullara geldiği izlendi. 14 Mayıs tarihinde gerçekleşen seçimlere oranla ikinci tura kalan Cumhurbaşkanlığı seçim atmosferinin daha sakin olduğu gözlemlendi. Sandıklar, 17.00 itibariyle açılmaya başlandı. Sandık görevlilerinin saymaya başladığı oy zarfları ve pusulalarını; müşahitler ve vatandaşlar büyük bir dikkatle takip etti.
(Damla Yeltekin)

Paylaş