Hekime şiddet mi?

AKP iktidarının “devrim” diye nitelendirdiği “Sağlıkta dönüşüm” politikası, sağlık çalışanlarına yönelik şiddet ile devam ediyor. Sağlık çalışanları, “Sağlıkta dönüşüm, `şiddete` dönüştü” derken, şiddete, güvencesiz çalışma koşulları, hekimlerin hedef gösterilmesi ve hasta yoğunluğuna rağmen, yetersiz hekim sayısı gibi birçok neden gösteriliyor.

794
“Sağlıkta dönüşüm” adı verilen ve özellikle sağlığın ticarileştirilmesine bağlı olarak, güvencesiz çalışma, esnek çalışma ve tıbbi niteliğin azaltılması gibi eleştiriler yapılan düzenlemeler, son yıllarda sağlık çalışanlarına yönelik artan şiddet ile yeniden tartışma konusu oldu. Sağlık çalışanları neredeyse her gün bir şiddet haberini okurken, son dönemde Çanakkale`de de artan şiddet vakaları hekimleri tedirgin ediyor.
 
Son bir ay içinde Çanakkale Devlet Hastanesi hekimleri Ragıp Onat, Ersin Türkyılmaz ve Yakup Taş isimli doktorların çeşitli nedenlerle hasta yakınları tarafından şiddete uğradığı öğrenilirken, bu durum sağlık çalışanları örgütlerinin de tepkisine neden oldu. Önümüzdeki günlerde hekimlere yönelik artan şiddet olayları ile ilgili açıklaması yapacağı öğrenilen meslek örgütleri, daha önce de “Uyarıyoruz” diyerek kamuoyunun dikkatini çekmişlerdi.
 
Daha önce de ÇOMÜ Tıp Fakültesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi`nde çeşitli şiddet olayları meydana gelmiş ve bu olayların artmaması noktasında yetkililer de göreve çağrılmıştı. Artan şiddet olaylarının devam etmesi, Çanakkale`deki sağlık çalışanlarını tedirgin ederken, hekimler, bu durumun önlenmesi için gerekli tedbirlerin acilen alınması gerektiğini ifade ediyor.
Paylaş