İBB Yurt Sonuçları Açıklandı: İşte Öğrencileri Bekleyenler!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) öğrenci yurtlarına yapılan başvuruların değerlendirilmesi tamamlandı ve sonuçlar ilan edildi. Binlerce öğrencinin merakla beklediği İBB yurt sonuçlarına, yurtsonuc.ibb.gov.tr adresi üzerinden ulaşılabilir.

410

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) öğrenci yurtlarına yapılan başvuruların sonuçları nihayet açıklandı. Binlerce öğrencinin merakla beklediği bu sonuçlara, yurtsonuc.ibb.gov.tr adresi üzerinden ulaşılabilecek.

Asil ve Yedek Listeler Belli Oldu

Açıklanan sonuçlarda öğrenciler, asıl veya yedek listede olup olmadıklarını öğrenebilecekler. Asıl listede yer alan öğrenciler, ön kayıt işlemlerine başlayabilecekler.

Ön Kayıt Dönemi Başladı

İBB yurtlarına yerleşen öğrenciler için ön kayıt dönemi, 28-30 Ağustos 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilecek. Bu süreçte öğrencilerin, yurtlarla ilgili gerekli bilgileri almaları ve kayıt işlemlerini tamamlamaları bekleniyor.

Yedek Listeden Bekleyenlere Müjde

Yedek listede yer alan öğrenciler de umutlarını kaybetmesin. Boşalan kontenjanlar doğrultusunda, yedek listeden öğrencilere 2 Eylül-4 Eylül 2024 tarihleri arasında SMS ile bildirim yapılacak.

Kesin Kayıt İşlemleri Eylül'de

Hem asıl hem de yedek listeden yerleşen öğrencilerin kesin kayıt işlemleri ise 9-11 Eylül 2024 tarihleri arasında yapılacak. Bu süreçte öğrencilerin, gerekli belgelerle yurtlara başvurmaları gerekecek.

İBB Yurtları Bu Yıl da Öğrencilere Kapılarını Açıyor!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, öğrencilerin konforlu ve güvenli bir ortamda eğitim hayatlarına devam etmeleri için yurtlarını her yıl olduğu gibi bu yıl da öğrencilere açıyor. Yurtlarda öğrencilere kahvaltı ve akşam yemeği dahil olmak üzere birçok hizmet sunuluyor.

Öğrencilere Tavsiyeler:

  1. Sonuçları öğrenen öğrencilerin, ön kayıt ve kesin kayıt tarihlerini kaçırmamaları önemlidir.
  2. Yedek listede olan öğrencilerin, telefonlarını kontrol etmeleri ve gelen mesajları dikkatle okumaları gerekmektedir.
  3. Kayıt işlemleri sırasında istenen belgeleri eksiksiz olarak hazırlamaları, öğrencilerin zaman kaybetmelerini engelleyecektir.
(HABER MERKEZİ)
Paylaş