Gelibolu Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak'tan GESTAŞ açıklaması

Gelibolu Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak, GESTAŞ'ın feribot geçiş ücretlerinde gerçekleştirdiği %40 artış sonrası sosyal medya üzerinden açıklamada bulundu. Başkan Soyuak, Gelibolu’da yaşayanların çıkarlarını koruma sorumluluğunun bilincinde olduklarını vurgulayarak, indirim talebi için GESTAŞ Yönetimi ve Valilikle görüşmelerde bulunduklarını belirtti.

2190

GESTAŞ, Çanakkale 1915 Köprüsü’ne yapılan zammın ardından feribot geçiş ücretlerinde yüzde 40 oranında 24 Ağustos’tan itibaren bir artış gerçekleştirmişti. Gelibolu Belediye Başkanı Ali Kamil Soyuak, konuyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklamada bulundu.

"Gelibolu Belediyesi, Gelibolu’da yaşayan her bireyin çıkarlarını savunmakla mükelleftir"

Gelibolu Belediyesi Gelibolu’da yaşayan her bireyin çıkarlarını savunmakla mükelleftir diyen Başkan Soyuak; “Gelibolu Belediyesi, Gelibolu’da yaşayan her bireyin çıkarlarını savunmakla mükelleftir. Ben de Gelibolu Belediye Başkanı olarak bu sorumluluğun bilincindeyim. Kaldı ki halkımız bu göreve beni, Gelibolu’muzun çıkarlarını savunmam için getirdi. Bu nedenle tüm halkımızdan müsterih olmalarını rica ediyorum. GESTAŞ Yönetim Kurulu Toplantısında Feribot ücretlerinde indirim yapılmasını Sayın Valimizden bizzat talep ettim.

Sayın Valimiz de konu ile ilgili çalışma yapmaları için GESTAŞ Yönetimine talimat verdi. İndirim konusu ile ilgili çalışmalar tamamlandıktan sonra gerekli açıklamalar muhakkak yapılacaktır. Halkımızdan rica ediyorum; henüz resmi bir açıklama yapılmamışken, rol kapmaya çalışan sivil toplum kuruluşlarına lütfen itibar etmeyin” ifadelerini kullandı.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş