Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü Gelibolu Kılavuzluk İstasyonu’na anlamlı isim değişikliği

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü'nün Gelibolu’daki Kılavuzluk İstasyonu’nun ismi, 24 Şubat 2024 tarihinde görevi başında hayatını kaybeden Kılavuz Kaptan Oğuz Kök’ün anısına değiştirildi.

1967

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün Gelibolu’daki Kılavuzluk İstasyonu’nun ismi, 24 Şubat 2024 tarihinde görev başında hayatını kaybeden Kılavuz Kaptan Oğuz Kök’ün anısına değiştirildi. Gelibolu Kaptan Oğuz Kök Kılavuzluk İstasyonu olarak yeniden adlandırılan istasyonun açılış töreni, duygusal anlara ve anlamlı bir anma programına sahne oldu. Açılış törenine Gelibolu Kaymakamı Bekir Abacı, Belediye Başkanı Dr. Ali Kamil Soyuak ve Kıyı Emniyeti Genel Müdürü Mustafa Bankaoğlu katıldı.

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü’nün anlamlı adımı

Kıyı Emniyeti Genel Müdürlüğü, denizcilik hizmetleri açısından büyük bir öneme sahip olan Gelibolu Kılavuzluk İstasyonu’nun adını değiştirme kararı aldı. Bu karar, 24 Şubat 2024 tarihinde görev başında hayatını kaybeden Kılavuz Kaptan Oğuz Kök’ün anısını yaşatmak amacıyla alındı. Kaptan Kök, denizcilik alanındaki üstün başarıları ve özverili çalışmalarıyla tanınıyordu. İstasyonun adı, onun anısını yaşatmak için resmi olarak Kılavuz Kaptan Oğuz Kök Kılavuzluk İstasyonu olarak değiştirildi.

(ERHAN TAYLAN)
Paylaş