havadurum

Gülhan; “Muayenehanelerin % 100’e yakını kapandı...”

Çanakkale Tabip Odası Başkanı doktor Nihat Gülhan, hem devlet hastanesinde hem de muayenehanesinde çalışan doktor olmadığını bildirdi. Doktor Gülhan; “Muayenehanelerin %100’e yakını kapandı. Emekli doktorlar muayenehane çalıştırıyor” dedi.

547
Çanakkale Devlet Hastanesinde görev yapan bazı doktorların aynı zamanda kendilerine ait yada bir başkasının adı altında muayenehane çalıştırdıkları iddiası hastaların bu yöndeki şikayetleri kamuoyunda büyük merak uyandırdı. Çanakkale Tabip Odası Başkanı Nihat Gülhan; “Bize bu anlamda kayıtlı olan hekim yok. Çanakkale de muayenehanelerin hemen hemen % 100’ü kapandı. Emekli doktorlar muayenehane çalıştırıyor. Bize kayıtlı olan yok” dedi.
 
“İhbar gelirse değerlendiririz”
Çanakkale Tabip odasına bu yönde bir şikayet gelmediğini bildiren Çanakkale Tabip Odası Başkanı Dr. Nihat Gülhan; “Bize bu konuda gelen bir bilgi yok ama gelirse de biz değerlendiririz. Daha çok hastane başhekimliğine şikayetler geliyordur. Emekli olup açmak isteyenler de yeni muayenehane yönetmeliği nedeniyle ruhsat alamıyorlar” dedi.
 
Gülhan şunları söyledi; “Hiçbir doktor muayenehane var gibi çalışmaz. Özel bir merkezde bile çalışamaz. Ya hastane ya muayenehane de çalışacak. Üniversitedeki öğretim üyelerinin hocaların farklı bir durumu var. Onlarda hastaneye gelir getirici iş yapmamak koşulu ile çalışabiliyorlar. Devlet hastanesinde böyle bir şey yok. Devlet hastanesinde muayenehanesi olan bir doktor olduğu yönünde bizde bilgi yok.”
Paylaş