havadurum

Gözler, ÇOMÜ yönetiminde

ÇOMÜ`de işten çıkarılan işçilerin işe iadeleri konusunda açtıkları davada Yargıtay da kararını verdi. ÇOMÜ işçilerinin işe iade edilmelerini onadı.

1388
ÇOMÜ işçileri Çanakkale İş Mahkemesi`nin ardından Yargıtay`da görülen davada bir hukuk mücadelesi daha elde etti. 2012 yılının Mayıs ayında başlayan işe iade davası, geçtiğimiz günlerde Yargıtay`dan gelen sevindirici haber ile son buldu. Şubat ayında Çanakkale İş Mahkemesi`nin verdiği karar ile işten atılmaların hukuki olmadığı ve işçilerin işlerine geri dönmeleri gerektiğine karar verilmişti. Bu kararı uygulamayan ÇOMÜ yönetimi, dosyayı Yargıtay`a taşıdı. Çanakkale İş Mahkemesi`nden çıkan, işçilerin işe iadesi kararı onandı. Bilindiği gibi daha önce de bu karar Çanakkale İş Mahkemesi tarafından verilmiş, işten atılan işçilerin çalışmadıkları sürelerin karşılığının kendilerine tazminat olarak ödenmesi istenmişti. Şimdi ise gözler ÇOMÜ yönetiminin vereceği karar çevrildi. Yargıtay`ın işe iade kararının ardından ÇOMÜ yönetiminin nasıl bir strateji izleyeceği merak konusu.
 
“Sendikalaşma işten atma sebebi olamaz”
Yargıtay`ın verdiği kararlarda bir işçinin isten çıkarılma sebebinin ÇOMÜ yönetimi tarafından “Sendikal faaliyetleri” olarak gösterildiği öğrenildi. Yargıtay`ın bu kararı ile ÇOMÜ yönetimine hukuki olarak “sendikalaşma işten çıkarma sebebi olamaz” dedi. Bu durumda, sendikalaşmanın işten çıkarma sebebi olamayacağı içeren Yargıtay tarafından kayıt altına alınmış karar, önümüzdeki dönemde sendikal örgütlenme içine girecek işçiler de bir hukuki kazanım olarak yorumlandı.
Paylaş